Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подигравате ни се, че не сме отговорили! А искате ли атомна бомба в двора си? Искате ли да бях убил 20 милиона в Ню Йорк? Защото аз точно това НЕ направих...

"Подиграват ни се, че не сме отговорили. Русия е смешна, изложиха се.
Но искате ли атомна бомба в двора си? Искате ли да убия 20 милиона души в Ню Йорк.
Това ли искате? Кажете го! Защото аз точно това НЕ направих."
По този начин руският президент Владимир Путин коментира ситуацията около Сирия, след 2 дни мълчание. Това стана по време на среща в Кремъл с военни кореспонденти, част от които - макар и руснаци, споделяха общата покруса от липсата на отговор.
"Вярно е, че създадохме големи очаквания. Заплашихме с контраудар, дори доставихме оръжията там, и американските спътници ги заснеха. Разгърнахме флота и американските кораби бяха прихванати, и те го знаеха. 14 самолета бяха във въздуха, въоръжени с противокорабни ракети. И американците ги виждаха. Направихме всичко това ЗА ДА ПРЕДОТВРАТИМ УДАРА. Искахме със заплаха да върнем здравия разум у противника ни. Целта беше не са убиваме американците, а да ги накараме да стоят мирно. Но противникът ни очевидно е изгубил ума си. И натисна спусъка. Тези хора не са наред, да знаете..." - обясни Путин.

След това добави:
"Нямаше начин 2 кораба, от които стреляха, да удържат атака на нашите над 50 ракети "Калибр", плюс торпеда от 3 подводници. Можехме да ги довършим за минути. Но мислите ли, че щяхте тогава да сте по-доволни? Аз не мисля. Защото нямаше да съществувате. Ако Русия беше отговорила достойно, вие нямаше да сте живи, за да сте доволни, че сме "натрили носа на наглите американци". Вие и още 7 милиарда души щяхте да свършите. Защото хората, които натиснаха спусъка, въпреки нашите заплахи, те щяха да натиснат и другия спусък. Това преценихме с моите генерали, и решихме да замълчим. Знаехме, че е унизително за Русия, но бихме ли убили 7 милиарда души? Ние американци ли сме? Или бездушни англо-саксонци? Спасихме света, с цената на част от нашето достоинство".
След тези думи, в разговора се включи и началникът на генералния щаб. Той показа записи как американските кораби са прихванати и брой секунди до удара. Показа и най-добрите теоретични възможности на защитните им системи, и стана ясно, че няма как да отбият атака на десетки ракети. Показа прихващането и на 4-те британски изтребителя "Торнадо".
Впоследствие той потвърди думите, че 70% от ракетите "Томахоук" са свалени от силите на Башар Асад и показа няколко записа на подобни прихващания.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунижение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/20_15.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!