Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Холивудска атака, ракетите на Хитлер ФАУ-2 са били по-ефективни...

Случилото се тази нощ е очевидна политическа постановка, журналистите бихте го нарекли "холивудска атака".
Така президентът Румен Радев, който е и бивш военен пилот, коментира ударите срещу Сирия.
"Ако погледнем фактите, първите крилати ракети - Фау-2 на Третия Райх, са нанесли повече поражения от това, което се случи в Сирия" - обясни той.
Ракетите Фау-2 са разработени от немския учен Вернер Фон Браун и убиват хиляди англичани в Лондон в края на войната. Те са прототип на всички съвременни крилати ракети, но са производство 1944 г.
"Несериозна ми изглежда атака, при която старите ПВО С-200 на Башар Асад са свалили 70% от новите "Томахоук" на САЩ. Това означава изключителен непрофесионализъм или просто постановка. От С-200 дори със стар Миг-21 можеш да избягаш само с маневри, ако си добър пилот. Не може "умна и красива ракета" да пада толкова лесно." - каза президентът.

Тук е добре да припомним, че той освен пилот на Миг-29 е завършил авиационна академия и в САЩ, летял е на американски машини, и дори във випуска си е бил най-добър сред всички чужди курсанти.
"Най-вероятно САЩ са съобщили на Русия не само точно какво ще ударят, но и коя ракета, от къде изстреляна, какво цели. Така Русия и Асад са имали пълна информация за траекторията, и са можели да я прихванат. Ако имаш подобна информация, можеш да свалиш ракета и с ръчен гранатомет или мобилна установка, тип "Игла". Ракетите летят много ниско, и единствената им защита е тайната на траекторията. Поради тази причина и се ползват основно нощем. Но ако противникът знае всичко, тогава и обикновена "зенитка" спира "Томахоук" за 2 милиона бройката..."  -коментира експертно президентът.
Сходно мнение изрази и военният министър Каракачанов. Според него, целите са били предварително уточнени, няма жертви, Русия е дала карт-бланш. Затова и няма военна опасност нито за България, нито за света...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/2.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!