Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветан Цветанов е причинил щети на държавата за милиони!


Цветан Цветанов с майката на ИД и цветните революции

Прокуратурата: “Цветан Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинявайки щети за държавата…“
През 2016г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП срещу лицето Цветан Генчев Цветанов, за това, че в качеството си на длъжностно лице – министър на вътрешните работи, чрез свои действия и изказвания е дал основание на съда по правата на човека в Страсбург да осъди България по редица дела, което е довело до щети за държавата по изплащене на присъдените обезщетения и тежко увреждане на авторитета на държавата.
В мотивите на съда в Страсбург се посочват конкретни действия на МВР и лично на Цветанов, чрез които са нарушава презумцията за невиновност, както и бруталните и унизителни действия на прокуратура и полиция при извършване на редица арести. Към юни 2016г. 


Общият размер на присъдените обезщетения, които България трябва да заплати само по тези случаи (операция “Медузите“, “Касоразбивачите“ и други) е над 250 000 лева. 
Всички помним бруталните кадри излъчени в национален ефир от тези акции и извършените арести. Не става дума за отговорността и обвиненията на задържаните, със сигурност голяма част от тях  трябва да бъдат разследвани, става дума за начина по който беше извършено това – зрелищно, цинично, типично по мутренски, за което България е осъдена многократно. 
Към днешна дата щетите причинени от Цветанов на българската държава вече са в порядък от милиони лева!
В своя отговор прокурор Пиронева от СГП потвържадава твърдяното от БОЕЦ, сама посочва, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, признава, че от това са възмикнали щети за държавата – сумите, които е трябвало да заплати, но… “считам, че по ясен и непротиворечив начин се обосновава извода за липса на каквото и да е извършено престъпление“!
Прокуратурата ни казва в официален документ, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинил е щети за държавата в качеството си на длъжностно лице, България е осъдена заради действията му (посочен е персонално в мотивите на съда) в Страсбург да заплати обещетения по тези дела, но НЯМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
И ОТКАЗВА да образува наказателно производство срещу Цветан Цветанов! ! Мотивите са абсурдни! Единственият аргумент в отказа на прокурор Пиронева е, че в сигнала си БОЕЦ сме се позовали на материали в медиите. Разбира се, че се позоваваме на материали в медиите, съда в Страсбург също!  Но освен това, междувременно БОЕЦ изисквахме по ЗДОИ от министерстовото на правосъдието информация за делата и осъдителните присъди срещу България в международният съд за правата на човека в Страсбург, като отговора на МП и цялата получена информация са предоставени на прокуратурата. Отговора на МП също е скандален! Оказа се, че България не разполага с информация и не следи всички дела в Страсбург срещу страната ни! Как тогава се защитаваме и защитаваме интересите на държавата и обществото по тези дела?!
БОЕЦ обжалвахме отказа на прокурор Пиронева и СГП да образува наказателно производство срещу Цветанов пред апелативна прокуратура, като изрично изискваме от прокуратурата да се установи и потърси  персонална отговорност от Цветан Цветанов и длъжностните лица причинили щети на държавата по конретният сигнал.
И абсурдите продължават. Апелативна прокуратура потвърждава отказа на СГП с аргумента, че Цветанов е нарушил човешките права на граждани, които след това са осъдила държавата, но в действията му не е имало “ПРЯК УМИСЪЛ“ и затова няма престъпление! Но всички ние плащаме милионите, по делата в Страсбург! Според прокуратурата Цветанов е причинил тези щети на държавата “без да иска“, или случайно и като така, няма проблем!
Преди три седмици БОЕЦ разкрихме, че за периода след 2000г. установените задължения за ДДС по ревизионни актове на НАП са над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА, от които почти 6 МИЛИАРДА вече са обявени за несъбираеми. Това е само един от начините за ограбване на държавата. Действията на Цветанов и други управници нанасят не по малки вреди на държавата. Много са начините по които мафията съсипва страната ни!
Общото между всички тези действия и ДДСгейт е, че народа плаща цената! Общото е, че институциите са част от схемите и осигуряват реализирането им и безнаказаност на извършителите, вместо да защитават общественият интерес.
Когато съда в Страсбург осъди България по някое дело, това е присъда за всеки български гражданин и всички ние плащаме обезщетенията, а на реалните виновни отговорност не се търси, над тях е разпънат чадър! Напротив! Те продължават да стоят в управлението и да нанасят вреди на държавата!
А на върха на пирамидата на  всички тези схеми, далавери, престъпления и закононарушения, на потъпкването на човешките права и превръщането на България в мафиотска държава без спаведливост и върховенство на закона стои прокуратурата! А на върха на прокуратурата стои Цацаров. А над Цацаров стоят Борисов, Пеевски и Цветанов. Престъпниците са недосегаеми, мафията владее държавата, източва нейните ресурси и мачка неудобните, а прокуратурата в лицето на главният прокурор и шпицкомандите му са превърнати в бригада за мокри поръчки, прикриване на престъпленията на мафията и репресиране на неприемащите нейната власт!
На 22.06.2016г. в национален ефир, Цветанов заяви, че няма да се извини за унизителните и брутални акции и щетите причинени на държавата. Други били виновни.
Управляват ни най-наглите и алчни престъпници, които историята ни познава! БОЕЦ не искаме извинения, искаме отстраняване от властта, съд и затвор за националните предатели ограбващи и съсипващи държавата ни! И няма да спрем докато не го постигнем. 

Източник: Сдружение „БОЕЦ“

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_696.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!