Следвайте "Буднаера" в Телеграм

3 милиона германци искат от Путин земя, да си направят "Истинска Германия" в Сибир

Председателят на германската неправителствена организация ТСНК Герхард Кинкел се е срещнал днес в Кремъл с руския президент Владимир Путин.
От името на около 3 милиона свои члена, те са поискали територия в неусвоената част от Сибир, където да направят своя автономна област, наречена "Истинска Германия". 
Желанието им е да зачитат руската Конституция и закони, но в рамките на областта те сами да определят вътрешния ред, да имат своя полиция и съд.
След срещата Путин обяви, че въпросът много необичаен, но теоретично е възможно да се направи нещо такова. В Сибир в момента се заселват много китайци и на някакъв етап статутът им ще трябва да се уреди. Ако се заселят и европейци, това ще намали опасенията от руското население за опасност от китайско отделяне.


На срещата присъства и правният съветник на Путин - конституционният юрист Дмитрий Явлински. Той каза, че руската конституция позволява определени видове автономни области - от типа на Татарстан и Крим. Те могат да ползват местен език, паралелно с руския и част от законите са локални. Но ако се дава територия,която в момента не е автономна, ще трябва гласуване с две трети в Държавната дума.
Кинкел твърди, че Германия върви по лош път, и до едно поколение ще се превърне в ислямо-арабско шейхство, което няма да има нито трудовите навици, нито производителността на настоящата икономика. Организацията му иска да съхрани каквото е възможно от Германия на друго място.
ТСНК е съкращение от Тевтонци за съхранение на националната култура.
Русия има опит в интегриране на германци. Още руският цар Петър Велики привлича много немци, и дори ги назначава в армията. В следващите векове немец да служи на царя е съвсем нормално, затова и част от фамилиите на руските генерали са немски. Самите германци стават аристократи, имат имения и собствена стопанска дейност там.
Отделна автономна област обаче никога до сега не е създавана, очаква се отговорът на Путин. Непотвърдени слухове сочат, че той ще е по-скоро положителен...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/3_7.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!