Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: ИДЕ СВЕТОВНА ВОЙНА! За да Оцелее, Западът трябва да СПРЕ Развитието на Русия!

„Намираме се в навечерието на световна война. Ситуацията много напомня 1939 г.“, заяви проф. Иво Христов. Капитализмът умря. Рухна и еднополюсния модел.
Балансът в света е нарушен и зейналата пропаст, преди да се установи новата система, създава много опасности.
Включително и от мащабна война. „Масовото експулсиране на руски дипломати от редица страни по света, на практика, създава предвоенна обстановка“, категоричен е проф. Христов.
Западът всячески се опитва да запази настоящето статукво в света, тъй като му осигурява предимство пред всички останали. Сегашното статукво позволява на САЩ и ЕС да изпомпват и използват ресурсите на света и така те запазват стратегическото си надмощие над всички останали държави на Планетата.

В същото време, Русия има нужда от чисто технологично време, за да направи голямата крачка към следващото ниво в икономическото и технологичното си развитие. Но Западът точно това не иска да се случи. И се старае всячески да й попречи. Затова САЩ и ЕС вкараха Русия в спирала от конфликти – за да спрат по всякакъв начин устремното й развитие.
Основният проблем на съвременните елити в западните държави е, че не знаят какво е война. Представата им е като за нещо, което се случва далеч от тях, нещо виртуално. Затова и действията им са толкова безотговорни и безрасъдни. Докато по време на Студената война от средата на миналия век, управляващите елити бяха преживели ужаса на Втората световна война. И правеха всичко възможно да не се стигне отново до такъв конфликт.
Сегашната предвоенна ситуация е особено опасна за малки държави като България. „Трябва да се опитаме да се съхраним“, предупреждава проф. Иво Христов. Думите на Ердоган за „душевните граници“ на Турция никак не са случайни. Той има амбициите да се превърне във водещ европейски фактор и ще успее да го постигне, ако сложи ръка върху газовите находища край Кипър. Затова е и сегашният тежък конфликт между Турция и Гърция. Но Великите сили също вече са изпратили флотите си там, така че едва ли някой ще остави богатите на газ кипърски находища в ръцете на Турция или Гърция.
Разпадането на Турция (нещо, за което работи Запада чрез създаването на кюрдския анклав-б.р.) обаче също е много опасен вариант за България. Проф. Христов е категоричен, че случи ли се това, сегашната ситуация с бежанците ще ни се стори като детска песничка.
Основният проблем на Запада е по- скоро екзистенциален, отколкото икономически. Самозабравилите се богати държави решиха, че нямат нужда от Бог, тъй като самите те са богове, смята проф. Иво Христов. И именно това ще разруши западната цивилизация по подобие на древния Рим.

Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_3.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!