Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великобритания обучи украински войници как да стрелят муниции с обеднен уран (ВИДЕО)


Моментна снимка от видео, публикувано от министерството на отбраната на Великобритания, показва снаряд с обеднен уран по време на обучение на украински танкисти.

Британското министерство на отбраната показа украински войници, боравещи с бронебойни патрони с обеднен уран, във видео, публикувано, за да информира за завършването на обучението им на танкове „Чалънджър 2“. Видеото е качено в Ютюб канала на министерството на отбраната на Великобритания.

На кадрите се виждат още британски инструктори и един американски офицер. Те прекараха седмици в обучение на украинците как да използват основните бойни танкове.

Лондон обеща да изпрати 14 танка „Чалънджър 2“ в Киев, а някои от тях вече са стигнали до Украйна. САЩ обещаха няколко от своите M1 Abrams MBT, докато Германия и Полша вече доставиха „Леопарди“. Всички западни танкове се нуждаят от екипаж от четирима, включително ръчен товарач, за разлика от тричленните екипажи на танковете, използвани от Украйна – Т-64 и Т-72.

Дъг Уиър, експерт от Обсерваторията за конфликти и околна среда, идентифицира боеприпасите във видеото  като инертна версия на CHARM3, 120-милиметровите боеприпаси с обеднен уран, използвани от британските военни, съобщи Declassified UK.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Великобритания обучи украински войници как да стрелят муниции с обеднен уран (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!