Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US военен професор: При война, руските ПВО ще свалят за седмица всички наши самолети, а по земя пехотата щи ни прегази...

Image result for russian troops in armenia

В сегашната политическа криза, раздута от Запада от нищото като сапунен мехур, има едно положително качество: все повече техни анализатори се замислят какво ще стане, ако сапуненият балон не се изпусне тихичко, а се спука в голям военен конфликт с Русия.
На повече от 50% се оценява вероятността за възникване на въоръжен конфликт между Русия и Запада от мнозина военни и политически експерти в Центъра за национални интереси (ЦНИ) във Вашингтон.
Това е неправителствена политологическа организация, основана през 1994 г. от Ричард Никсън и чийто патрон сега е Хенри Кисинджър. Именно този Център издава списанието The National Interest.
Сега публикация в списанието е посветена на перспективата ще се превърне ли конфронтацията между САЩ и РФ в открита война. Като цяло отговорът е: да, ще се превърне.

Един от експертите, ръководител на изследванията по въпросите на разузнаването и националната сигурност към ЦНИ Джордж Биб (бивш шеф на руския отдел в ЦРУ), оценява на 6 по скала от 1 до 10 заплахата от военен сблъсък. Това било „неприемливо високо равнище от риск”.
Научният сътрудник от Центъра за военноморски анализ Майкъл Кофман добавил още една единица. При това гражданските и военните експерти на Запад не очакват нищо добро от военното противопоставяне.
Очевидно част политическата класа в САЩ още не е разбрала, че Русия не е онази от 1990-те години и сега няма да отстъпи под натиска, нито това ще отслаби властта на Кремъл. Нещо повече: изборният резултат на Владимир Путин се обяснява с факта, че руснаците са се „сплотили около националния флаг”.
Що се отнася до западните военни, то сред тях преобладават реалистите, които правят всичко възможно да отдалечат заплахата от пряко сблъскване между руски и американски войници. „Горещата линия” в Сирия е натоварена повече от всякога, за да се изчистват своевременно недоразуменията.
Военните в САЩ още тълкуват скритото послание в предупреждението на шефа на руския Генщаб Валерий Герасимов, че при най-малкото нападение над руснаци нападателите ще получат „мигновен и твърд отговор”. А Герасимов има сред колегите си на Запад славата на човек, чиито думи не се разминават с делата.
Старшият анализатор от корпорацията Rand Джон Гордън (20 години служба в армията, в момента е професор по военно дело в няколко университета) е обявил резултатите от свое изследване, според което при пълномащабен конфликт в Европа „руснаците биха имали значително преимущество във всички аспекти на сухопътния бой”. Неговият модел сочи, че руските комплекси за ПВО и РЕБ (радиоелектронна борба) в течение на седмица ще свалят от небето натовските самолети.
А на сухопътния театър руската войска ще има преимущество в много области, например в артилерията. Като правило, руските оръдия имат с 50-100 по-голям диапазон от възможности, отколкото намиращите се на въоръжение американски оръдия.
На дневен ред излиза проста алтернатива: или руските войски да навлязат в Англия, за да проверят лично убедителността на доказателствата за вината на Русия в „отравянето” на Скрипал, или Русия трябва да бъде ударена с ядрени боеприпаси и накрая сама да се задейства системата „Периметър”. За „Мъртвата ръка*” става дума, за подранилия без време Съден ден, или Денят на Апокалипсиса.

Източник: БЛИЦ (по публикация в x-true.info)

*"Мъртвата ръка" или "Ръката на мъртвеца" - това е руската ядрена система "Периметър", която гарантира ответния руски удар на евентуална ядрена атака. Дори Русия да бъде атакувана с ядрено оръжие и командните пунктове да бъдат уищожени, автоматичната система гарантира ответен ядрен удар по предварително определени цели, който на практика ще изличи живота от лицето на Земята.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/us_31.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!