Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако западът много ни притиска, имаме право и да напуснем, нека го чуят най-сетне... Бойко: Нека Европа чуе - България не ви е слуга...

"Очевиден е натискът над България да взема неизгодни на нея решения, без никаква компенсация, и изцяло за наша сметка.
Очевидно това е мисленето на запада. Те са си такива. Приемат чуждото като свое, дори правото на мнение.
Но е време и да чуят, че ако продължават така, ние имаме и пътека на вън. Време е някой да им го каже."
Всичко това съобщи президентът Румен Радев на страницата си във Фейсбук по случай светлия празник "Цветница".
"Сигурен съм, че премиерът доста трудно е решил да не гоним руски дипломати. Вероятно това е свързано с нарастващия риск от избори, и с обстоятелството, че 80-90% от хората са русофили. Но е факт че позицията ни е такава, и според мен - тя е правилната. Затова и следва всички да я подкрепим. Но ще има ли смелост правителството да направи и по-важната стъпка - да заплаши ЕС, че ще напуснем, ако не престанат да ни изнудват за какво ли не.

И тук не говоря само за дипломатите, говоря за поредния рунд срещу българските шофьори на ТИР-ове, говоря за предстоящото орязване на структурните фондове, говоря за гей-браковете, джендърите и моралния натиск. До кога ще ги търпим? Ние не посягаме на нищо тяхно, а те непрекъснато си намират повод да искат нещо от нас..." - почти гневно каза държавният глава.
Вероятно позицията му е синхронизирана с премиера, защото няколко минути по-късно, и в профила на Борисов излезе отговор.
"Очевидно след години на разделение, народът ни вече започва да се обединява. Съгласен съм с президента. Трябва да спре това изнудване към България. Ние сме независима държава, историята ни е от преди историята на всяка друга държава в Европа. И ще е след историята на всяка друга. Нека Европа чуе - България не ви е слуга, а ако искате мъдрост, слушайте България, а не ни поучавайте..."
Наши източници сочат, че в момента се готви обща парламентарна декларация на основните сили, която да изрази върховната воля на държавата по този казус...
България май се пробужда, след 28 години изкуствена кома...

1 април 2018
Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/04/blog-post_17.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!