Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мрем до 6 милиона българи през 2040 г.! Учен от БАН обяви това за "нормално развитие" (ГРАФИКИ)

През 2040 г. ще населението на България ще е по-малко от 6 милиона души. Това е нормално развитие в резултат на процесите, които се случват, заяви Катя Владимирова от БАН в ефира на Нова тв. "Нормално е при застаряващо население смъртността да е по-висока. Има доста страни в тази сутация. 

В Европа сме сред 11-12 страни, в които населението ще намалява. Има и други страни, при които то ще се увеличи, но главно от мигранти", добави тя. "Намаление на населението е резултат на дълги години намаляване на раждаемостта. Свързано е и с естествени процеси, тъй като се повишава ролята на качеството, а не на количеството. Турция прие много емигранти, има и много висока раждаемост", каза още Владимирова. 

"Мерки се взимат. Има много предложения, стига да са ефективни и дълготрайни. Трябва да отчетем и много фактори като психология, поведение, среда, нагласа за повече деца например. Не можем да се върнем във времето преди 100 години, когато са се раждали много деца. Икономиката е друга, ценностната система е друга", добави тя. 


Източник: https://xaknewsss.blogspot.hk/2018/03/6-2040.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!