Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Окончателно! Бойко Борисов ПОГРЕБА Отношенията ни с Русия, за да угоди на САЩ! Ето какво направи премиерът:

Истерията с отравянето на шпионина Сергей Скрипал, подклаждана от Великобритания и САЩ, се изроди в най- масовата чистка на дипломати в историята. Общо над 140 руски дипломати са изгонени от 24 държави по света – САЩ, ЕС и Австралия. А Русия обеща да отвърне с равни по сила мерки.

Международното напрежение видимо се отрази на управляващите от ГЕРБ и те се видяха в чудо какво да правят – хем да угодят на господарите си от Запада, хем да не сгафят с руснаците.

Британската преса ни натисна с фалшивата новина, че България също ще експулсира руски дипломати. На което ГЕРБ реагираха като ужилени – и се втурнаха да се оправдават по медиите, че не било вярно и нямало да гоним руски дипломати без необходимите доказателства.

Великобритания обаче така и не представи пред света нито едно доказателство, че именно Русия е отровила шпионина Скрипал. Но експулсирането на руски дипломати от ЕС продължава с пълна сила. От няколко западни посолства у нас са звъняли на Бойко Борисов да го питат няма ли да се включи и той в общоевропейското мероприятие – гонене на руски граждани без никаква причина. Нали е голям европеец и отличник на ЕС!

Премиерът ни не е от най-смелите и решителни хора. А е и силно зависим от ЦРУ. Затова в крайна сметка капитулирал. Обадил се на посланика ни в Русия – Бойко Коцев, и го привикал да си дойде в България за инструктаж. Какво означава това действие според дипломатическия кодекс? Това е последната стъпка преди окончателното изтегляне на посланик от страната, в която се намира, т.е., преди скъсване на дипломатическите отношения между две държави.

Да си припомним, че преди година посланика ни в Турция Надежда Нейнски бе привикана обратно в България, след като лъсна грубата намеса на Анкара в изборния процес у нас.

Сега Бойко Борисов привиква Бойко Коцев… въпреки липсата на каквито и да е доказателства за вината на Русия! Великобритания твърди, че ги била показала на съюзниците си (основно на страните от Западна Европа, САЩ и Канада, но не и на България), или поне част от тях, защото били много секретни. Но отказват да покажат уликите си на нарочената за престъплението Русия! Защо? Руснаците поискаха да видят и отровения Скрипал и дъщеря му, но и това им бе отказано. Всъщност, вече дори медиите на Острова се питат какво се случва с т.нар. жертви. Известно е само, че все още са живи, а дъщерята на Скрипал се събудила от кома!?

Русия ще отговори подобаващо на екпулсирането на дипломати

Руският външен министър Сергей Лавров заяви категорично, че масовото мероприятие по експулсирането на техни дипломати, е вдъхновено от САЩ. Той го окачестви като „дипломатическо изнудване“ . Но гарантира, че Русия ще отвърне подобаващо, защото „подобно поведение е твърде неприемливо“, заяви Лавров.

Сега обаче, нека се замислим защо управляващите от ГЕРБ изведнъж толкова се притесниха да не раздразнят Русия. При положение, че те вече го направиха, и то до крайна степен, като унизиха руския патриарх Кирил. По- зле от това не може да стане, защото гаврата с главата на руската православна църква в Русия се наказва с каторга – т.е., това е много тежко престъпление. А най- лошото е, че когато го направи чужда държава – това е удар по достойнството на Русия. След гаврата на ГЕРБ с руския патриарх, отношенията ни с Москва са на точката на замръзване.

Затова сега Борисов трепери – от страх да не сгафи още по- лошо. И като никой друг път, не се хвърля веднага да угоди на западните си господари, а е сдържан, избягва резките движения. Но и това му поведение ще е от ден до пладне. Понеже е назначена от ЦРУ пионка, надали ще удържи натиска на САЩ. А директивата на Вашингтон е ясна- тотална конфронтация с Русия!

След гафа с руския патриарх Кирил, Бойко Борисов отведнъж започна да говори за подобряване на отношенията ни с Русия – нещо, за което спомена и в поздравителното си писмо до Владимир Путин, по повод избирането му за четвърти мандат. Путин със сигурност се е смял от сърце, ако посланието на Бойко изобщо е стигнало до него.

В момента цялата територия на страната ни бъка от американски войници и бойна техника. Дали сме им всичките си военни бази, включително и тези на Черно море, откъдето американските кораби провеждат учения за удари срещу Русия и заплашват националната й сигурност. А Банкянския говори за „стопляне на отношенията“ с Москва! Да, Путин се е смял с глас.

Още повече, че Евросъюза държи ГЕРБ на къса сиджимка, така както САЩ държи тях. А най- големият страх на лапачите от Бойковата партия, е да не секне кранчето на еврофондовете. Че секне ли – няма лапачка, а и падат от власт. Така че… как точно Борисов си представя, че някой ще го остави да подобрява отношенията с Русия? Той вероятно го знае, но просто е искал да замаже гафа с руския патриарх, който си тръгна от България обиден, защото правителството на ГЕРБ не уважи жертвата на руските войни, а я принизи до масовка с участници от цяла Източна Европа – поляци, румънци, литовци, украинци и пр. тогавашни поданици на Руската империя. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%BE%D1%82-180321/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!