Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Радев Бесен: ЕС ни ПРЕДАДЕ! Във Варна Борисов защити интересите на Турция, а не на България!

Тежки критики към премиера Борисов за срещата му с Ердоган във Варна, отправи президентът Румен Радев.Държавният глава обвини министър- председателя, че не е защитил по никакъв начин българските национални интереси, а взел изцяло страната на… Турция!

„Във Варна чухме как турският президент отстоява позициите на Турция, а от българския премиер – само как безропотно приема позициите на Турция“, коментира Румен Радев.

Президентът обаче не спести критики и към представителите на Евросъюза – Жан- Клод Юнкер и Доналд Туск. „Преди година помолих официално ЕС да бъде солидарен с България, когато Турция грубо се намеси в изборите ни. До ден днешен, не го е направил“.

И във Варна вместо да повдигнат този въпрос пред ЕрдоганТуск и Юнкер започнаха да лобират за освобождаването на арестуваните в Турция гръцки войници... И нито дума за намесата на Турция в изборите в България. Това не е солидарност“, категоричен е президентът Радев.

Туск и Юнкер не само не взеха отношение по въпроса с турската намеса в изборите в България, но и категорично отказаха да повдигнат пред Ердоган въпроса за обезщетенията на българите от Одринска Тракия. Шефовете на ЕС заявиха, че това бил проблем между двете държави. Но в същото време пламенно призоваха Ердоган да си подобри отношенията с Гърция. Това също са отношения между две държави, но явно когато държавата е Гърция, а не България, тогава от ЕС взимат активно отношение по такъв род проблеми.

Президентът Румен Радев разкритикува правителството на Бойко Борисов и по съвсем пресния скандал с привикването на посланика ни от Москва Бойко Коцев„Не бях уведомен за това от министър- председателя. Научих го от медиите“, разкри Радев. Държавният глава заяви, че е задължително подобно решение да се консултира и с него, но от Министерски съвет за пореден път го заобиколили.

На срещатата във Варна – ЕС защитават Гърция, а България – Турция

Припомняме, че Президентът Радев не беше уведомен и за срещата между ЕС и Турция във Варна, за която също научил от вестниците. Очевидно е, че правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ всячески се старае да бойкотира държавния ни глава.

Всъщност, това отношение на управляващите не е само към президента. То е към целия български народ. Откакто ГЕРБ наченаха третия си управленски мандат, този път в коалиция с Патриотите, всячески демонстрират пълна липса на заинтересованост към вътрешните държавни дела. Бойко Борисов почти не се вясва в парламента. И в редките случаи, когато Конституциятаго задължава да отиде, той пак не се вясва. Сега го играе „голям политики на международната сцена“ и бяга от всеки вътрешен проблем на страната.

Не е ясно кой в момента отговаря за управлението в държавата. Вицепремиерът Цветан Цветанов отвреме-навреме влиза в тази роля, но я играе твърде неуспешно. Затова и той напоследък се пише голям евро-атлантик… И сегиз- тогиз пътува до Вашингтон, за да се среща с шефове на фондации и второразредни конгресмени. Затова и изведнъж стана първи НАТО- вец, бранител на евро- атлантическите ценности и върл поддръжник на Истанбулската конвенция.

Очевидно е, че вече опоскана и разграбена, България е отесняла на биг босовете на ГЕРБ. Интересите им са навън. Където са и скатали парите от откраднатото. Май им дойде време да стягат куфарите и да отлитат при шефовете си във Вашингтон и Брюксел– Така, както прави накрая всеки назначен агент щом свърши работа на западняците в определена територия. После те му намират друго агентурно назначение в друга държава. Да, ГЕРБ изпълниха западната поръчка по унищожението на българската държава и сега се готвят да сдадат влъстта! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D1%81-%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-180334/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!