Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Архив от 2016: 30 дози "новичок" изчезнали от Британска лаборатория, МИ5 води разследване...

Авторитетният британски вестник UK Enquirer изрови от архивите новина от 2016 г. Тя е публикувана в няколко различни медии, така че не е измислена.
Според нея, от Британска военна лаборатория са изчезнали 30 дози от специалното вещество VX-2341. Справка с химичната му формула сочи, че това е всъщност английското име на руския "новичок".
През 2016 новината не е по първите страници на вестниците, по-скоро е в криминалната хроника. Гражданите са предупредени за първи симптоми на отравяне, в случай че бъдат обгазени. Но властите обявяват, че посегателството най-вероятно е дело на престъпници, които евентуално биха го използвали за разчистване на сметки помежду си.
Така случаят приключва и с него се заема МИ-5 - вътрешното контраразузнаване.
Данните за всичко това са публични и могат да се проверят.

Но обстоятелството, че някакво вещество изчезва от правителствена лаборатория буди много съмнения. Там охраната е като в Централната банка, все едно някой да обера "кралското злато". Обикновено тези кражби са инсценирани и се пуска някаква бутафорна версия, когато трябва едно вещество да мине в арсенала на "тайните оръжия". Т.е. службите да могат да си го ползват, без контрол.
Припомнянето на този факт до голяма степен подронва тезите на Тереза Мей и навежда на съмнения за постановка.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/2016-30-5.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!