Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Невероятно! Румен Радев Нанесе Втори БРУТАЛЕН УДАР на Ердоган! Ето какво направи Българският Президент:

Президентът Румен Радев  призова България да поиска репарации за избитите и ограбени от Турция тракийски българи през размирната 1912 г. И настоя премиерът Борисов да изиска от Ердоган във Варна да спре да се меси във вътрешната ни политика, както и в религиозните дела на страната ни.

Патриотичната си реч Румен Радев изнесе по повод честването на Деня на Тракия – дата, на която почитаме паметта на избитите и прокудени от домовете им българи от Одринска Тракия. До ден днешен Турция отказва да признае геноцида, на който е подложила българите от Одринско в периода 1912- 1913 г. Както и да изплати репарации и компенсации на наследниците им. А фактите са повече от шокиращи: над 60 000 избити и над 200 000 ограбени и прогонени от домовете им българи, които впоследствие се заселват в Стара България.

И досущ като в холивудски хорър-кошмар, вчера, на черната дата 26 март, в Денят на Тракия, турският президент Реджеп Ердоган се изтапани насред почернена България… по лична покана на премиера й Бойко Борисов. Босфорският султан бе тук, за да води преговори с Евросъюза за съдбата на сирийските бежанците. Предвидена беше обаче и лична среща с българския министър- председател. Която  протече с интензивно подмазване от страна на нашия премиер, който така и не проумя, че да правиш външна политика, не значи да угодничиш и раболепничиш.

Ердоган дойде на срещата настървен да получи от Европа всичко, което поиска. Защото в противен случай плаши да й пусне 3 млн. бежанци. Обвинява ЕС, че не му е изплатил обещаните 3 млрд. евро за издръжката им. И нагло извива ръце със заканата, че ще прати „сирийците“ в Брюксел, да си ги поискат сами. Султана гази Стара Европа!

Но едно нещо със сигурност Ердоган не успя да получи на 26 март във Варна. И то бе преклонението и подчинението на българския Президент Румен Радев. Единственият бг. политик, който категорично отказва да играе по свирката на Таип и да го среща с хляб и сол. Камо ли на трагичен за историята ни ден!

Президентът Радев полага венци на паметника на жертвите на турския геноцид от Одринска Тракия

Преди дни държавният ни глава отказа на Ердоган да се среща с него във Варна. На 26 март Радев имал по-важни дела. Като например, да изнесе патриотичната си реч за Деня на Тракия. А на Таип предложи да разговарят през юли в Брюксел, по време на Срещата на върха на НАТО.

Но тук има и нещо много повече от това: За първи път български държавен глава, и изобщо бг. политик от висок ранг, повдига официално въпроса с репарациите, които Турция да ни плати заради геноцида над българите от Одринско. И то в деня, в който турският президент е у нас и със сигурност ще чуе посланието му.

Варненската среща на Евросъюза с турския президент бе финансова: Пазариха се за пари! Борисов се опита да ни убеди, че посещението на Султана е съдбоносно за всички българи. Но всъщност кризата си е между ЕС и Турция. И може да бъде решена бързо и ефективно. Но за целта Евросъюза трябва да спре да ескалира и финансира напрежението в Сирия. Зверщина, която ЕС върши вече 4-та година в коалиция със САЩ.

Именно по тая причина Ердоган е гневен на ЕС. И съвсем не му е за парите за бежанците. Анкара пари си има. Но Брюксел е съучастник в плана на Вашингтон за създаването на кюрдски анклав в Сирия, досами границата с Турция (където живеят 20 млн. кюрди). Което е в тотален разрез с интересите на Турция и заплашва териториалната й цялост. Затова и Ердоган в речта си акцентира на това, че изисква повече уважение от страна на ЕС към страната му. 

А Бойко Борисов във Варна ще пълзи по корем пред Ердоган

ЗАЩО ТАИП ЕРДОГАН Е ГНЕВЕН:

Заради политиката на ЕС и САЩ в Близкия Изток, на Турция й се налага:
– да изхранва близо 3 млн. бежанци
– да пази границите на ЕС, за да не ходят същите тия бежанци в Европа и да смущават държавите там
– да плаща за горните две неща с пари от бюджета на своята страна, защото до момента ЕС са му изплатили само 850 млн. евро от обещаните 3 млрд. А за останалите си правят оглушки.
– да трепери за териториалната цялост на родината си Турция, защото ЕС и САЩ я застрашават с проекта си за кюрдски анклав

Прав е да се гневи, но неговият гняв е насочен към ЕС и САЩ, а не към нас. Към открай време покорна и беззащитна България той има директни териториални претенции. Най-вече защото страната ни малодушно мълчи. И безчестно преглъща наглите му изказвания… вместо да го подгони за геноцида в Одринско. И докато насреща му стои безхарактерен плазмодий, само носещ гръмкото име „българска държава“, Ердоган ще продължи да си разиграва коня по всички „душевни територии“ на Турция – от Кърджали… та чак до Разград.

Нека си припомним само как реагира Гърция преди три месеца, когато Ердоган поиска преразглеждане на границата между двете държави в Егейско море. Думите на нахалника Таип буквално взривиха Гърция, а в парламента им дари прозвучаха призиви за война. В момента Атина и Анкара са в силно обтегнати отношения и до последно не беше ясно дали Гърция няма да саботира срещата между Евросъюза и Ердоган във Варна.

Де такъв кураж и честолюбие у българските политици. Които така и не се научиха, че с подмазване и превиване на гръбнак пред силните- нищо не се постига. Единственият лъч надежда ни дава Президентът Радев. С отговора си към Ердоган и претенцията за геноцида, той загатна, че страната ни не е погребала окончателно своето достойнство. Дали пък 1300-годишната поробена мъченица няма най-сетне да се надигне и да изкрещи в лицата на ЕС, САЩ и Турция: „СВОБОДА!“ Дано! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B1-180307/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!