Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрия: Няма да изгоним нито един руски дипломат, ние сме неутрални и искаме да сме мост към Русия...

Австрия е неутрална страна, която не се готви да гони руски дипломати във връзка с инцидента с бившия служител на руското разузнаване Сергей Скрипал, написа в профила си в социалната мрежа Twitter австрийският канцлер Себастиан Курц.
Тъкмо обратното, Австрия разчита да се поддържат канали за комуникация с Русия, посочи той. "Ние подкрепяме острата декларация на ЕС и решението да се отзовават посланици на Русия, но като неутрална страна, няма да гоним когото и да е било от дипломатите.
Нещо повече - искаме да има мост между Изтока и Запада и каналите за комуникация с Русия да останат отворени", написа Курц.

Австрийският премиер обяви позицията на правителството си още в петък (23 март), като заяви, че Австрия няма да гони руски дипломати. Той подчерта, че решението е взето с оглед желанието да се запазят каналите за диалог с Москва.
Неговото изявление беше направено по време на европейската среща на върха в Брюксел, припомня БГНЕС. На нея държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС взеха решение за бъде отзован от Москва за консултации посланикът на Европейския съюз в Русия Маркус Едерер, а някои от тях заявиха намерението си да изгонят от страните си руски дипломати.

Източник: Актуално

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_498.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!