Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как работи здравеопазването в "пропаднала" Русия - една карта, компютри, всичко безплатно (дори зъбите), нито копейка "под масата"...

Днес реших да разкажа как изглежда социализмът в една отделна държава. Става въпрос за Русия в която живях дълго време, а сега се върнах пак тук след 1,5 години живот в София.
Човек, който дълго живее в Русия бързо свиква към социализма с руска специфика и не цени това което има.
Противоречието между това което виждам в България и Русия стана вече толкова дразнещо, че няма как да не го споделя.
Това което виждате на снимката е моя медицински полис, който всеки руски гражданин има. С този документ получавам безплатна медицинска и зъболекарска помощ без да плащам осигуровки.
Дори не е необходимо да работя за да получавам това безплатно. Полиса има номер по който аз мога да се запиша чрез интернет на лекар без да ходя в поликлиниката.
Просто избирам подходяща за мен дата и час от това което ми предлагат. За бабичките в поликлиниката има терминал подобен на онзи дето гълта пари и ти ги праща по сметката на телефона, но този терминал сканира кода на медицинския полис и дава същите възможности за запис при лекаря. По този начин почти няма опашки, а пари не се крадат от реформа и въвеждане на пръстови отпечатъци.


Сега две думи относно това как се поддържат жилищните сгради. Управляващата компания е длъжна да ремонтира безплатно тавана ако тече и щетите на конкретния човек. Заменят се планово щранговете, врати и други общи части. Чистачката чисти без да се притеснява, че няма да съберат пари за да й платят. Няма домоуправител, който на всяка среща казва, че ще си хвърли оставката защото не могат да съберат необходимите пари. По принцип домоуправител като такъв няма и общи съвети на входа няма. За цялото това удоволствие се плаща дребна сума в края на месеца, която е поносима за абсолютно всички. Освен това всеки блок навършил 60 години се разрушава, а хората получават в замяна ново жилище с по-голяма квадратура наблизо. В Русия никой не лепи стиропор по сградите, а всички ходят зимата по потник защото перфектно работи централното отопление, а цените са ниски.
Боклука се хвърля на етажа в специална тръба с люк, а всичко се събира в мазето в контейнер след което се извозва. Няма цигани ровещи в кофите за боклук защото кофи просто няма)
Всеки работещ гражданин плаща данък 13 процента от заплатата и нито стотинка повече. Ето това аз наричам социализъм, а не капиталистическия безусловен базов доход при който лекарите имат интерес човек да е вечно болен, а управляващата компания на блока да прави така, че всичко да се чупи по-бързо. Медицината не е услуга, която може да се капитализира!

Павел Вълчев, агент на Путин

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_300.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!