Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако се събере прекалено голям протест във Варна, имам право да повикам моите войски да ме изтеглят...

"Има подготвяни протести, но г-н Борисов ме убеди, че ще са малки, и че сигурността ми ще бъде гарантирана" - обяви турският президент Реджеб Ердоган пред група про-правителствени журналисти малко преди да отпътува за срещата с ЕС във Варна.
"Ако все пак се събере твърде голям протест, който преценя, че защитава сигурността на делегацията ни, то очевидно тогава ще имам право да повикам нашите войски да ни изтеглят"- допълни той.
Един от журналистите попита, това няма ли да е равно на обявяване на война.
"Не, моят приятел Борисов ще пусне войските ни, аз съм му обещал после да напуснат - в рамките на технологичния срок (подобен срок е между 3 месеца и 6 години, според стандартите на НАТО - бел.ред), и той няма да се тревожи. Освен това, не може да става дума за агресия от наша страна, след като ние ще бъдем нападнати от някакъв тип гневна тълпа, на тяхна териториа..." - обясни той.

По-късно стана ясно и, че 3 турски кораба ще бъдат точно на 13-та миля от Варна - 1 миля извън териториалните води. На тях ще има хеликоптери, които могат да стигнат до града за минути.
Ако обаче трябва да навлязат и сухопътни части, то от границата, до Варна, при най-голяма скорост, ще им трябват 3-4 часа.
"Няма опасност за нашите дипломати, каквото и да стане на срещата. Нашите войници са готови да ни защитят" - завърши Ердоган.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_949.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!