Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руската армия се въоръжава с най-новия "убиец на танкове" - "Терминатор 2"

Руската армия приема на въоръжение най-новите бойни машини за поддръжка на танкове (БМПТ) - „Терминатор 2“. 
Решението вече е взето според източник на РИА Новости от отбранително-промишления комплекс на Руската федерация, предаде Агенция "Фокус". 
„Принципното решение за приемане на въоръжение на „Терминаторите“ е прието. В близко време се очаква подписването на съответните документи“, увери източникът на агенцията. 
По-рано заместник-министърът на отбраната на Руската федерация Юрий Борисов заяви, че през 2017 г. бойните машини са преминали успешно тестовете в хода на бойните операции в Сирия. 
Агенцията пояснява, че към настоящия момент не разполага с официален коментар на информацията – както от Министерството на отбраната на Русия, така и от производителя на „Терминатор 2“ – „Уралвагонзавод". 

Военният наблюдател на в. "Комсомолская правда", полковникът от запаса Виктор Баранец, разказа за радио Sputnik съдбата на този проект, който е бил готов още през 2000 г.: 
"Колкото и да е странно, "Терминатор" се появи отдавна. Но между конструкторите и военните тръгнаха разпалени спорове нужна ли е такава машина. И едва когато Казахстан охотно купи тази машина и я изпита при различни климатични условия, то някои наши генерали решиха, че трябва да бъде закупена. Тя бе наречена "Терминатор", защото е способна да с боеприпасите си да пробие всяка броня. Тя има добър ход, хубава скорост, ще бъде полезна за армията. По своята същност, това е унищожител на танкове на бойното поле за защита на собствените танкове. Има сериозно въоръжение, мощно оръдие, изключително мощен двигател", обобщава Виктор Баранец. 
"Терминатор 2" е оборудван с две 30-милиметрови автоматични оръдия 2А42, две пускови установки със свръхзвукови противотанкови ракети "Атака-Т", два автоматични гранатомета АГ-17Д и 7,62-милиметрова картечница. 
Системата за управление на огъня помага да бъдат различавани маломерни цели на големи разстояния през деня и през нощта и при сложни метеорологични условия. Наличието на трима оператори в машината ѝ дава възможност бързо да открива и да поразява едновременно три цели в диапазон от 360 градуса.

Източник: Епицентър

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/2_20.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!