Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мега трус! САЩ удариха черен печат на Борисов. Вижте защо...

Жестокият отказ на Вашингтон е равен на вкарване в „черен списък“, коментираха за сайта дългогодишни дипломати.
Предполага се, че Тръмп не желае такава визита и подобна среща, тъй като се е информирал за министър-председателя ни и България в частност и не иска да свързват името му с България.
От една страна премиерът ни бил с не дотам чисто минало според публикации в различни европейски медии, от друга  фактът, че нямаме съдебни реформи, че сме класирани на първо място по корупция в ЕС също дали повод да проявява резервираност или слаб интерес към такава визита. Тръмп предпочита да играе на сигурно и да залага на сигурни хора.
Негови съветници му докрадвали, че в страната ни цари хаос, че голяма част от българите не одобряват членството в ЕС и влиянието на американските НПО-то в страната силно е намаляло.

Самият Борисов пък тъчал на няколко стана – хем защитавал европейските интереси, хем се натискал за среща с Путин. Като се добави и криминалното му минало, което се описва от доста медии /малка част от тях наши/  и фактът, че е бил охранител на Тодор Живков, а след това е гравитирал около силови групировки, се оказва, че е ненадежден партньор на САЩ.
Предвид са взети и честите смени на позицията му по един или друг политически въпрос и невъзможността да се разчита на него като на сериозен политик, твърдят източниците на сайта.
Вашингтон бил  разтревожен и от демострацията на топли връзки между главния прокурор Сотир Цацаров с руския му колега Юрий Чайка.  Борисов пък посрещна Чайка на стълбите на МС като генерал-губернатор, което пък  направило лошо впечатление на западните ни партньори и ги накарало да си направят съответните изводи.
На 18 февруари зам.-външният министър Георги Георгиев заяви, че се готви посещение на Борисов в САЩ до месец два. Уговорката на срещата била в напреднал стадий и оставло да се уточни датата. Явно тази дата няма да е тази година, защото от американска страна няма потвърждение. Има само мълчание.
Цветан Цветанов също вметна, че премиерът  ще посети САЩ. Той го направи веднага след  петото си участие в Молитвената закуска, но самият той не бе приет достолепно там. Оказа се, че просто присъства като представител на Бъ лгария и не е участвал в никакви официални разговори. Домакините му били само любезни и нищо повече.
В края на миналата година Борисов дори се похвали, че е разговарял с Доналд Тръмп по телефона. Само че от американското посолство в София не потвърдиха новината.
Явно премиерът е персона нон грата в момента за американския президент, а слуховете за срещи се пускат от време на време в медийното пространство, да да се поддържа илюзията, че Борисов е Големият бял вожд, желан навсякъде и от всички.
Но засега желание да се срещат с него проявяват само Меркел и Ердоган.

Източник: Истината

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_113.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!