Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание: ГЕРБ ИЗБИВА БЪЛГАРИТЕ! За 9 години Борисов ни превърна в НАЙ-УМИРАЩАТА И БОЛНА НАЦИЯ В СВЕТА – Статистиката ще ви ШОКИРА:

„България е на първо място по смъртност в Европа“, обявиха от Евростат преди дни. От страховитите данни на най-авторитетния институт става ясно, че всяка година у нас умират 1660 от 100 000 българи, което се равнява на ужасяващите 16,6 промила. Като същият показател за Европа е около 5.5 промила.

Пълната статистика за демографската катастрофа в България, обаче е още по- страховита, разкрива акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт към БАНИ. Но шокиращите данни за бързите темпове, с които изчезваме, уви, се заобикалят отдалече както от управляващите, така и от слугинските им медии.

Ето защо: Смъртността в България рязко е скочила, откакто ГЕРБ дойдоха на власт през 2009 г. – статистическите данни го доказват!

Ето каква е страшната картина на родната действителност:

1. Към днешна дата България заема първо място по смъртност не само в Европа, а в целия свят! Дори държави, в които се водят кървави войни, като Сирия, както и африканските страни най- тежко покосени от СПИН, като Свазиленд, са с много по- добър показател от нас!

2. Никъде из слугинските медии в България не се коментира, че смъртността у нас е скочила драстично и само през последната 1 година от 15,1 промила се е повишила до 16, 6 (според НСИ), като тази разлика се равнява на 10%.

3. Драстичното увеличение на смъртността в България изцяло съвпада с периода на управление на ГЕРБ. Когато Борисов взима властта през 2009 г., страната ни заема 19- та позиция в света по смъртност. А към днешна дата, по време на третото МУ правителство, сме се изстреляли до трагичната първа позиция.

4. Данните за смъртността по региони показват и нещо още по- шокиращото – огромно социално разделение между бедни и богати райони. В столицата, например, където заплатите са по- високи и медицинското обслужване е по- добро, смъртността е 11, 8 промила. В Северозападна България обаче, най- бедният район у нас и в Европа, е много страшно – в област Монтана смъртността е 21, 3 промила, а в област Видин – 22, 8 промила. Т.е., в тези райони умират два пъти повече хора за година, отколкото в столицата.

5. Статистиката за детската смъртност е не по- малко плашеща: За страната ни тя средно се равнява на 6,6 промила, при средно за Европа – 1,8. В София е най- ниска – 2,5 промила. В област Сливен обаче достига 17,6, а в Пазарджик – 19,7 промила. Очевидно е колко огромна е разликата, която говори също за социалното разделение в страната ни. Българите сме се разделили на малък процент много богати и огромен дял много бедни.

6. Първото място по смъртност в света означава също, че сме сред най- болните народи в планетарен мащаб. В Европа безкомпромисно заемаме първото място по най- висока смъртност от сърдечно- съдови заболявания. През 2015 г., 70 хил. българи са починали от инфаркт. Ракът е вторият най- често срещан причинител на смъртност у нас – като отнема живота на 17 хил. души годишно. На трето място са заболяванията, свързани с дихателната система.

7. Освен че сме нацията с най- висока смъртност в света, миналата година счупихме и собствения си роден рекорд по най- ниска раждаемост – през 2017 в България са се родили 57 175 деца, с което „подобрихме“ стария антирекорд, който датираше от следвоенната 1945 г.

8. Притеснителни са също данните за новородените у нас: 11 % са недоносени, 3% се раждат с малформации, а 2 % биват изоставяни в институции.

9. И последно- за 55 % от децата у нас българският не е майчин език – т.е., те са от друг етнос – цигани или турци. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-9-%D0%B3%D0%BE-2-180206/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!