Следвайте "Буднаера" в Телеграм

10 факта за отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай

Голям брой живи практикуващи Фалун Гонг са убивани, а органите им продавани за печалба от Китайската комунистическа партия. (снимка: UI Health Care)

Обобщение на 10 ключови факти свързани с отнемането на органи от практикуващи Фалун Дафа в Китай.

  1. Практикуващите Фалун Гонг са оклеветявани в държавните китайски медии и са подлагани на тежко преследване; те съставляват най-големият брой затворници на съвестта в Китай.
  2. Уебсайтове на болници в Китай рекламират продажбата на човешки органи на нуждаещи се от цял свят.
  3. Трансплантационни центрове в Китай посочват, че времето за изчакване за получаване на орган за трансплантация е от няколко дни до няколко седмици. Това е възможно само ако центровете разполагат с голям брой живи донори, от които да могат да вземат орган при нужда. За разлика от Китай, пациентите в други страни често чакат с години за намиране на подходящ орган за трансплантация.
  4. Количеството на трансплантации на органи в Китай драстично се повишава след 2000 г. Това съвпада със началото на преследването на Фалун Гонг от страна на Китайската комунистическата партия.
  5. До 2010 г. в Китай не е имало доброволна система за донорство на органи. Дори и след това поради преобладаващите разбирания, обусловени от културата в страната, китайците масово отказват да дарят доброволно органите си за трансплантация. Ето защо системата за донорство в Китай предоставя статистически незначителен брой органи.
  6. Бившият заместник-министър на здравеопазването, Хуан Дзиефу нееднократно заявява, че по-голямата част на дарените органи идват от екзекутирани затворници. Въпреки това, броят на трансплантациите в Китай далеч надвишава най-високият приблизителен брой екзекуции, извършени вследствие съдебни присъди.
  7. Хирурзи по трансплантация от различни региони на Китай признават в телефонни разговори с разследващи за добиването на органи от практикуващи Фалун Гонг.
  8. Въпреки че, по време на задържането си, практикуващите Фалун Гонг са подлагани на мъчения в трудовите лагери и затвори, едновременно с това им се правят медицински изследвания на вътрешните им органи и тестове на кръвта.
  9. Голям брой практикуващи Фалун Гонг остават в неизвестност, след като са арестувани от властите.
  10. Съществуват доказателства за реализиране на големи печалби от продажбата на човешки органи в Китай. 

Заключение:

Голям брой живи практикуващи Фалун Гонг са убивани, а органите им продавани за печалба от Китайската комунистическа партия – единственият управляващ политически орган в Китай.

От FoFG.org, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!