Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ал Йо заплаши Путин с бойкот на световното по футбол

„Може да е късно да се бойкотира Световното първенство по футбол в Русия, но във всички случаи ще е достойно да се бойкотира!“.

Това написа в личния си фейсбук профил бившият шеф на парламента и бивш български посланик в Скопие Александър Йорданов.

Думите му са по повод новината от 6 март, че Великобритания ще бойкотира Световното в Русия заради натровения двоен агент Сергей Скрипал, съобщава БЛИЦ.

„Защото е цинизъм да видим на откриването на първенството държавен глава чиято политика доведе до убийството на стотици деца в Сирия, агресорът дал заповед за анексирането на Крим, виновникът за десетте хиляди загинали в Украйна, безумецът след чиито заповеди загинаха 300 пътници от малайзийския пътнически самолет, виновникът за гибелта на световноизвестния ансамбъл „Александров“ тръгнал да „весели“ руските войски в Сирия, маниакът на ядреното въоръжаване, отровителят на невинни хора във Великобритания.

Не просто цинизъм – позор би било да се изтъпани този образ на такъв прекрасен празник като откриването на световното първенство по футбол.

Затова и още не е късно: ще преживеем това лято и без футбол.

За да се знае и помни, кое е името на смъртта! А футболът, както отлично знаете, означава живот!“, пише още Йорданов.

Източник: http://bultimes.bg/al-io-zaplashi-putin-s-boikot-na-svetovnoto-po-futbol/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!