Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шойгу: Ако ще воюваме с Пакистан, трябва да ударим в Азия, а не в Лондон, който е периферна колония...

Ако ще воюваме с Пакистан, той се намира в Азия, а столицата му е Исламабад.
Така руският военен министър Сергей Шойгу отговори на журналистически въпрос, във връзка с размяната на остри реплики между Лондон и Москва.

"Великобритания от поне 10 години е провинция на Пакистан, основните избиратели са пакистанци, кметът на Лондон е пакистанец, а депутатите от управляващата партия учат пакистански език, за да печелят изборите. При лявата опозиция е още по-зле. В този смисъл, сериозна сила като Русия, не следва да се съсредоточава върху периферията, а върху центъра."- коментира министърът.

"В Пакистан има сериозни терористични групировки, някои от които имат позиции в правителството. Не е изключено да получат достъп до ядрено оръжие. Това е сериозна заплаха. Но на този етап не считаме, че пакистанските колонии в Европа са заплаха, те по-скоро са в процес на доизграждане и преформатиране на местните общества. Не очакваме от тях проблеми скоро" - добави Шойгу.

Журналистите се разсмяха на иронията му, посочваща как Великобритания няма нужда от Русия или от друг външен враг, за да се самоубие.

Но тогава министърът добави: "Сега ви е смешно, но след 10 години премиерът там ще е с мюсюлманско име, и ще е посочен пряко от Исламабад. Аз се шегувам, но шегата понякога може да е по-убийствена от истината..."- завърши той.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/blog-post_558.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!