Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руската хипер ракета "Кинжал" - лети с 13 000 км/ч и пробива всяка ПРО...

"През декември миналата година комплексът започна да носи опитно-бойна служба на летищата на Южния военен окръг. Уникалните полетно-технически характеристики на високоскоростния самолет-носител (бел. ред МиГ-31БМ) позволяват транспортирането на ракетата до точката на пуска за няколко минути.
Нещо повече - ракетата, летяща на свръхзвуков скорост, превишаваща скоростта на звука 10 пъти (това са 13 хиляди километра в час) и освен това изпълнява маневри на всички части от траекторията на полета.
Това й позволява гарантирано да преодолява всички съществуващи и, според мен, перспективни системи за ПВО и ПРО, и д адостави до целта на разстояние до 2000 километра ядрени и конвенционални бойни глави" заяви руския президент Владимир Путин за новия комплекс "Кинжал", който включва самолета и носената от него свръхзвукова ракета.

Ефективността на най-новите свръхзвукови ракети "Кинжал" многократно е потвърдена на държавните изпитания, самонасочващат асе бойна глава може да лети при всякакви метеорологични условия и точно да порази цели по всяко време на денонощието, заяви пред репортери Командващия на ВКС на Русия генерал-полковник Сергей Суровикин.
"Ефективността на създадения авиационно-ракетен комплекс бе многократно потвърдено в рамките на държавната изпитания на полигоните на МО на Русия. Всички тестови изстрелвания на новата свръхзвукова аеробалистична хиперзвукова ракета завършиха с точно поразяване на възложените цели" допълни той, коментирайки обръщението на президента Путин пред Федералното събрание.
Според него "използването на финалният участък на хиперзвуковия полет на самонасочваща се бойна глава способна да действа във всякакви метеорологични условия осигурява необходимата точност и селективността за паоразяване на целите по всяко време на денонощието. От 1 декември 2017 г. "Кинжал" застъпи на опитно-бойно дежурство на едно летище на Южния военен окръг" допълни генералът.

Източник: Пан.бг

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/03/13000.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!