Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тайната на честотата 432 херца. Днес ни зомбират с честота 440 херца…

Музиката е вибрация, енергия. Гласът на всеки човек има своя звукова честота; мислите също са вълни, които са изпълнени или с хармония или с дисонанс.

Индийските философи много векове лекували и поддържали здравето на хората с помощта на речта. В книгата „Тайната сила на музиката“ Дейвид Тайм твърди, че не съществува нито една функция в човешкото тяло, на която да не влияе музиката. Изследване показва, че музиката въздейства на храносмилането, вътрешната секреция, кръвообращението, храненето, дишането… Тя въздейства на тялото по два начина: с пряко въздействие, т.е. влияние на звука върху клетките и органите, и косвено – чрез въздействието върху емоциите, които на свой ред влияят върху много процеси в човешкото тяло.

Музиката е сила, която може да се употреби с блага цел или за зло. Аристотел казвал, че винаги трябва да се пазим от въвеждането на нов тип музика като възможна опасност за цялата държава, тъй като промяната в стила на музиката винаги се отразява на най-важните аспекти в политиката.

Нашето подсъзнание, нашият организъм разбира, че честотата от 432 херца е пробуждане, разкриване на сърдечния център, на любовта, хармонията и радостта. Тя се нарича честота на Вселената. А 440 Херца е ментално ниво, нивото на егото, на контрола, страха и властта. Цялата попмузика е написана на честота от 440 херца…

Музиката с честота 432 Херца успокоява, звучи ясно и приятно за слуха, положително въздейства върху чакрите. Честотата 440 Херца работи на нивото на мисленето – чакрата на третото око, а честотата 432 Херца – разширява чувстването – сърдечната чакра, и ускорява нашия духовен растеж.

Честотата 432 Херца е хармонична с излъчването на Мирозданието. Музиката, която звучи с 432 Херца, съдържа благотворна лечебна енергия.

Открити са архаични египетски инструменти, които били настроени на честота 432 херца. В Древна Гърция музикалните инструменти също били предимно настроени на 432 Херца, както и инструментите на Орфей.

Днешната честота на музиката от 440 Херца не хармонира на хората и не отговаря на космическото движение, ритъма и естествената вибрация.

Кога се появи честотата 440 Херца

Кой иска да установи контрол над масите чрез тази честота?

За пръв път честотата от 432 Херца е променена през 1884 г., но благодарение на усилията на Дж. Верди тя се запазва, след което настройката „Ла“ – от 432 Херца, започва да се нарича „Вердиева“.

По-късно Дж. К. Диген, който служи във ВМС на САЩ и е ученик на физика Херман Хелмхолц, през 1910 г. убедил американската Федерация на музикантите на нейното ежегодно събрание да приеме честотата 440 Херца, като стандартна за оркестри и музикални групи. Той бил специалист в областта на астрономията, геологията, химията, физиката, особено в теорията на светлината и звука.

Честотата 440 Херца била използвана за пропагандистките новини през Втората световна война.

През 1936 г. специалистът в управлението на масите Гьобелс преразгледал честотата 440 Херца. Той знаел, че тази честота най-силно въздейства върху човешкия мозък и може да бъде използвана за управлението на много хора и за пропагандиране на нацизма.

При повишаването на честотата, когато човешкият организъм се лишава от естествената си настройка, мозъкът получава редовно раздразнение. Хората престават да се развиват, появяват се много психически отклонения и се поддават на управление. Затова нацистите приели новата честота от 440 Херца.

Около 1940 г. властите в САЩ въвели настройката от 440 Херца в целия свят и през 1953 г. тя се превърнала в стандарт.

Смяната на честотата от 432 Херца с 440 Херца се обяснява с желанието чрез музиката да се контролират хората.

440 Херца не са естествена честота и музиката с нея конфликтува с енергийните центрове на човека. Музикалната индустрия използва честотата от 440 херца за влияние върху населението, което превръща в агресивно, психически и физически болно.

Тази музика може да генерира нездрави ефекти и антиобществено поведение, разпад на човешкото съзнание.

Вече никой не използва честотата от 432 Херца. Музикантите, които изпълняват музика от барока, предпочитат честота 415, която най-често се използвала преди епохата на класицизма.

Съвременните музиканти често използват 440-442 Херца, а понякога и по-висока честота.

След въвеждането на стандарта от 440 херца, през 1953 г., 23 хиляди музиканти от Франция провели референдум, с който поддържали „Вердиевата“ честота от 432 херца, но те били вежливо игнорирани.

Честотата от 432 Херца съществувала още в Древна Гърция; Платон, Хипократ, Аристотел, Питагор и други велики мислители и философи от античността притежавали безценни знания за целебното въздействие на музиката върху човека и лекували много болести именно със силата на музиката.

Великият цигулар на всички времена А. Страдивари създавал шедьоврите си именно на честота от 432 херца.
Звученето на тази честота е по-спокойно и топло, човек го чувства със сърцето си.

Гьобелс е знаел, че честотата от 432 Херца има съвършен хармоничен баланс. Това е единствената честота, която предизвиква Питагорейската музикална спирала, която съдържа в себе си прочутия и неразгадан КОД на Платон.

Неотдавна американският математик и историк Джей Кенеди, който работи в Манчестърския университет във Великобритания, обяви, че е разкрил тайния код, скрит в произведенията на Платон.

Кенеди твърди, че Платон споделял питагорейските представи за музиката на сферите като музикална хармония на Мирозданието и градил своите произведения по законите на музикалната хармония.

Тези оригинални звукови честоти се използвали и в древните грегориански песнопения, като великия химн на Свети Йоан Кръстител. Според църковните власти те били загубени преди много векове. Тези мощни честоти били открити от доктор Джозеф Пулео и това е описано в книгата „Целебните кодове за биологически апокалипсис“ на д-р Леонард Горовиц.

Ето кои са лечебните кодове на нотите в тоновата стълбица:

До – 396 Херца – освобождаване от чувството на вина и страх;
Ре – 417 Херца – неутрализация на ситуацията и съдействие на промените;
Ми – 528 Херца – трансформация и чудеса, възстановяване на ДНК;
Фа – 639 Херца, включване и отношения;
Сол – 741 Херца, пробуждане на интуицията;
Ла – 852 Херца, връщане към духовния ред.

Честотата от 432 Херца се получава по интересен начин: 24 часа по 60 минути х 60 секунди = 864/2 = 432.

А музиката, която ни заобикаля, не само отвлича нашето съзнание, но го заобикаля и влиза направо в подсъзнанието ни, трансформирайки скритата в него информация, и то така, че хората да могат да бъдат управлявани.

Източник: Издателство “Распер”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!