Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ населват Габрово с роми - Хората се вдигат на бунт

Наш източник от града ни информира, че в Габрово се подготвя заселването на роми от 200 - 250 човека ето какво ни написа човека:

"По входовете на жителите в този квартал Борово гр. Габрово са разлепени уведомления за населване на бившия Дом за деца и юноши, от които нищо не се разбира, само членове и неясноти. След посещение на жителите в общината става ясно,че става на въпрос за заселване на хора от ромски произход и то със сериозна бройка от около 200-250 души. 

Хората изготвят подписка в защита на квартала си,тъй като този бивш дом се намира непосредствено до училище и детска градина. След днешния протест,който организирахме стана ясно за това, сега организираме подписка в защита и като цяло против заселването на роми в нашия град, без знанието на жителите. Предстоят закриване на 2 училища поради силното ромско присъствие. Искаме да внесем подписка против това."

Според местната власт това е наистина така и те не отричат, но с цел демографският срив в района са стигнали до заключението, че с това ще увеличат демографският прираст в града. От кметството не пожелаха да коментират дали за сметка на данъкоплатеца ще бъдат изхранвани, лекувани и образовани тези роми и как точно мислят да им осигурят работни места предвид голямата безработица в района.

Според местни жители, заселването на роми в домът е с цел на следващите избори всички те да гласуват за Герб и кандидатите им. Жителите на град Габрово организират подписка и граждански протести от вчера и те ще бъдат всеки ден, докато не бъде отменено това безумно решение на местната власт.


Протестите са всеки ден пред Общината в 18:00 часа.

Източник: https://xaknewsss.blogspot.hk/2018/03/blog-post_113.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!