Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Източна Гута Су-57 унищожили над 2 хиляди американски и германски наемници

DW-isMTXkAAAKii.jpg

Пълен разгром на сепаратистите начело с американски и германски частни военни компании в Гута

Лидери на западни страни изпратили молба до президента на Русия за поддръжка на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за хуманитарна пауза в сирийската Източна Гута. Лидерите на Германия и Франция изразили намерението си да се обадят на Владимир Путин след гласуването в Съвета за сигурност.

Външният министър на РФ Сергей Лавров е изразил готовността на Москва да съгласува резолюцията за Източна Гута.

След като Русия се уморила да слуша брътвежите без конкретика, блокирала резолюцията заради нейната безсмисленост и липсата на най-малки гаранции от страна на участниците във войната.

По това време Източна Гута вече не съществува.

Според някои данни там се намирали наемници от американски частни военни компании, включително германци и французи.

Според източник от Сирия никой засега не може да каже колко са убитите американци, пък и САЩ ще мълчат.

Какво се случило в Източна Гута?

Руски Су-57 я изравнили със земята заедно с американските войници там…

Най-различни източници сочат, че около 2 хиляди наемници от американски частни военни компании ще останат в земята на Сирия завинаги.

ПО данни на сирийски СМИ в Сирия в момента се намират четири Су-57. Никой вече не се съмнява, че операцията на Су-57 е отмъщение за избитите руски наемници от „Вагнер“.

От държавния департамент на САЩ заявиха, че не могат нищо да противопоставят на Су-57 във въздушното пространство в Сирия. Този изтребител е най-съвършеният сред всичките изтребители в света и това създава много главоболя на американските генерали. /  Издателство “Распер”




Шойгу разкри какво са правили Су-57 в Сирия и заяви, че американският противовъздушен щит има дупки

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри пред репортери, че два руски изтребителя Су-57 (още познати като ПАК ФА и Т-50) успешно са завършили двудневна мисия в Сирия.

“Самолетите наистина бяха там. Два дни. Те бяха тествани при военни условия. Мога да кажа, че успешно са изпълнили задачите си. Самолетите се завърнаха вкъщи преди седмица”, каза министърът.

Това беше и първото официално потвърждение, че най-новите руски бойни самолети са летели в сирийското небе.

Су-57 ще завърши всички тестове през тази година и това ще бъде “още една изненада за нашите колеги”, каза Сергей Шойгу. Изтребителите бяха проследени от руски въздушни лаборатории в Сирия.

Министърът също така заяви, че не знае кои сателити биха могли да са снимали Су-57. “Що се отнася до сателитните снимки, мога да ви кажа, че това не е 1995 г., че тези самолети не стоят на едно място. Не знам откъде идват снимките, защото самолетите бяха скрити през цялото време”, каза той.

Връзката на Владимир Путин с Федералното събрание бе оценена от Шойгу като една от най-важните през последните години. Това съобщение включва съобщения за “нашите западни партньори и колеги”, каза министърът. Русия има най-модерните оръжия, които далеч надхвърлят времето си.

Сергей Шойгу също каза, че в американската противовъздушна отбрана има дупки. “Този щит за защита от самолети, създаден в Полша и Румъния, в Аляска и се планира в Южна Корея и Япония, е с дупки. И не знам защо се харчат такива пари”, каза руският министър на отбраната. / Russia Beyond

Източник: https://bultimes.com/%D0%92-%D0%98%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%93%D1%83%D1%82%D0%B0-%D0%A1%D1%83-57-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-2-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!