Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Подписвам се - Пеевски стои зад сделката за ЧЕЗ

Сделката трябва да бъде спряна от Борисов, това може да стане по 50 начина, дори само заради собственото си оцеляване. Това обяви в студиото на Би Ти Ви бившият депутат и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева. 

Тя смята, че тази сделка не е случайна и премиерът знае точно какво се е случило. 

Това не е небрежна кражба, а концентрация на собственост. Как са се разбрали за цената с чехите – това е друг проблем. И сега премиерът се изяви като високо артистичен политик  с тези пантоними, които ни представя. Тази сделка е свързана изцяло с правителството.  Сделката е работена от три банки –  УНКР,ПИБ и  ББР,  това е личен избор на Борисов и Пеевски, защото те контролират ББР. Няма как опозицията или други конкуренти да ти пречат, когато от теб зависи една сделка. Но тя може да бъде спряна и дори това е наложително – да се разговаря за закупуване на пакета на ЧЕЗ с чешката държава, това е един от начините да бъде спряна сделката, коментира Дончева.

Тя е убедена, че зад сделката стои Делян Пеевски и даже бе готова да се хване на бас  със социолога Андрей Райчев, който също коментира горещата тема.

Пеевски стои зад сделката, подписвам се…Да се следи собствеността на ББП и тогава ще стане ясна картинката, убедена е Татяна Дончев. 

По думите й у нас никой не иска да се изправи срещу тримата силни на деня, които считат, че ще преразпределят собственост и установяват пълен контрол над държавата. За всичко това има натрупвания и ГЕРБ ще бъдат сериозно пробити, когато тези, които ги подкрепят, узнаят до каква степен Борисов се е обогатил от властта, защото ще бъде засегнат и собствения интерес на електората, който стои зад ГЕРБ, смята лидерът на „Движение 21“.

Според социолога Андрей Райчев главната съставка на скандала е махането на министъра и слуховете за нейното връщане.

Ако има слаба защита, управляващите ще спрат сделката. Но две са последиците, които трябва да следим внимателно и те се отнасят до ГЕРБ и Борисов.
Първо, появята на човек зад гърба му. Тоест, ако някой е притиснат и се решава нещо за негова сметка, да проговори. Такъв случай досега там няма в ГЕРБ. Второто - Борисов едни го харесват, други не го харесват. Затова е добре да следи какви ще са социологическите данни следващите месеци, посочи социологът,  намеквайки, че не е изключено  правителството да падне, защото става дума за ток и бай Иван това го разбира много добре. 

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/tatyana-doncheva-podpisvam-se-peevski-stoi-zad-sdelkata-za-chez

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!