Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новата схема на ГЕРБ - купете си земята под блока! Засега доброволно, догодина задължително

Поредната схема за грабеж от страна на управляващата хунта е на път да взриви държавата.
Някак си между другото тази седмица мина новината, че всеки блок с апартаменти ако желае могат да си купят земята под него за 1000 лева на апартамент, както се казва ако мине номера и сега е все още доброволно. 
Къде е схемата ще кажат някои хора и какво толкова, сега земята е общинска под блоковете и от Герб мислят за хората и им предоставят възможността да си купят земята под блока.
Да точно така няма лошо, защото те наистина от управляващата банда мислят за хората, но за кои хора не става ясно.
Да вземем един осем етажен жилищен блок в София с осем входа примерно и да посмятаме:
В един вход 23 апартамента х 8 входа = 184 жилища 

184 жилища х 1000 лева = 184 000 лева за максимум 448 кв.м или по 411 лева на квадрат както се казва цената е пазарна, но ако имаме блок с три входа нещата ще изглеждат коренно различни, но точно в тези 1000 лева на жилище се крие цялата схема.
Ако приемем, че в София има около 500 000 жилища построени на земя, която може да се закупи срещу 1000 лева от собственици на апартаменти в сградите, то само от София в бюджета на столична община ще постъпят едни 500 000 000 (петстотин милиона лева) интересно нали - къде ли ще потънат тези пари? И как точно сега се сетиха да ни продават земята под блоковете, и защо ни е да я купуваме все пак един ден, ако някой реши да събаря тези блокове, каква е гаранцията, че примерно 184 собственика на първо четене, но ако пък някой е умрял през това време и има наследници, каква точно е гаранцията че всички те ще се разберат да се построи нещо на имота, който сега доброволно им се предоставя възможност да купят. Така де управляващите не се интересуват от тези неща.
Тяхната схема е друга, защото доброволният пилотен проект през тази година, може да стане и задължителен през следващата година, а колко милиона са апартаментите в цяла България не можем да кажем в момента, но сме сигурни, че схемата е за стотици милиарди левове и грабежа вече е измислен как законно да мине и това с доброволното начало е само предтекст да ни показват от Герб догодина доволни собственици, които вече са си купили земята и са сигурни за своето бъдеще. Нали помните как започна всичко със санирането или вече го забравихте.
Според нас, а и не само според нас, никой не трябва да си купува нищо, защото имота под блока всеки собственик на апартамент го е придобил отдавна по давност, но пък общината и Герб нали трябва да вземат поредните пари като обявяват, че дават възможност на всички да си купят нещо, което си е тяхно. Това че в Герб не познават законите и продават нещо на хората и то напълно в противовес на всички закони в република България е време да се разследва от службите и да се покаже лицето на този политик измислил схемата с придобиването на земята под блоковете от собствениците.

Източник: Хак нюз, заглавието е редактирано от ГН

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_956.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!