Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев опъна ушите на Пеевски: Не можеш да пишеш закони, момче! И го върна на поправка…

Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за банковата несъстоятелност и го върна за ново обсъждане в парламента.
В началото на февруари парламентът окончателно прие предложенията на депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид срещу вторичното разграбване на КТБ.
“Държавният глава има възражения по някои от разпоредбите на приетия закон. С тях се преуреждат с обратно действие в нарушение на правовата държава настъпили правни последици, придобити права и погасени задължения”, уточниха от пресслужбата на президенството.
В мотивите си Радев подчертава, че обществото има нужда да знае конкретните измерения на последиците от приетия закон: “Когато решава да приложи такава крайна мярка, Народното събрание трябва открито да дебатира колко са обезпеченията, които ще бъдат нищожни, колко са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат относително недействителни, приблизително каква ще е стойността, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след прилагането на закона”. 

„Право на президента е да налага вето. Това е негово конституционно право”. С тези думи депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира наложеното от президента вето, пише БГНЕС.
Хамид припомни, че това е седмото наложено вето от държавния глава и допълни, че от партията не са съгласни с мотивите на Румен Радев.

Източник: 7 дни София

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_414.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!