Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокуратурата ЗАМЕТЕ КРАЖБИТЕ на Цветанов! Забрани Разсекретяването на Уличаващия го Доклад на ДАНС! ГЕРБ си гласуваха закон да КРАДАТ и от Ремонтите по Граничната Ограда! Виж Тук:

След като откраднаха 200 млн. евро от строежа на граничната ограда с Турция, сега ГЕРБ ударно си гласуваха закон за … ремонтиране на вече разпадащото се защитно съоръжение. Защото, без поддръжка не можело, заяви Цветан Цветанов. А за да стават ремонтите възможно най- бързо, вече няма да се възлагат обществени поръчки на фирми – изпълнители.

Тези процедури се точели с месеци, през което време границата оставала тотално незащитена. Така че оттук-насетне кой ще извършва поддръжката на съоръжението- ще се избира на тъмно и без външен контрол. Тоест – когото ГЕРБ си изберат.

„Замитат следите. С тези законови поправки ГЕРБ искат да продължат да крадат“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вчера от прокуратурата най- после реагираха на сигнала на журналистката Елена Йончева за оградата. Образуваха досъдебно производство за престъпление от общ характер. Интересно е как институцията се разбърза след вчерашното изявление на Елена Йончева, в което тя разкри, че от месеци не правят нищо по сигнала. Въпреки че им e връчила цялата информация, събрана от нея, по време на снимките за филма й „Граница“.

Журналистката настоява данните от разследването на ДАНС да бъдат огласени публично. Но от прокуратурата вчера я „отразяха“ като се оправдаха, че разкриването на информацията от секретния доклад щяло да попречи на разследването.

Което няма как да не породи следния въпрос: Дали Прокуратурата не е образувала проформа разследване, само и само за да ЗАБРАНИ огласяването на доклада на ДАНС?

Защото това „престъпление от общ характер“, както го определят от Прокуратурата, ще удари пряко втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, както и фирми, свързани с негови близки. Нещо, което вчера заяви и самата Елена Йончева.

Същите тези, близки до Цветанов фирми, които окрадоха парите от оградата, сега трябва да продължат да крадат от ремонтите по нея. Затова ГЕРБ бързат да внесат закона и да си осигурят „лапачка“ през следващите няколко месеца, за които е сигурно, че все още ще са на власт. Затова и не им трябват обществени поръчки – то докато мине търга, я са на власт, я не са. Заповедта е е парите да се усвояват възможно най- бързо.

От БСП пък наивно и глупаво обявиха, че „победили“ в този казус. В какво обаче се изразява победата им след като нито ще излязат имена, нито ще има осъдени. В бутафорното обвинение на прокуратурата не се споменава дори за най-мекото „умишлена безстопанственост“. Макар че преди месеци, самият главен прокурор Сотир Цацаров призна: „че цените на строежа на оградата били силно завишени, а контролът – занижен“.

Следите вече се замитат, така че ГЕРБ да продължат спокойно да крадат. Всичко ще продължи постарому. Такава „победа“ на левицата е все една да се похвалиш, че си спечелил десето място. Но явно от БСП нямат намерение да задълбават по темата. Достатъчно им е, че има поне някаква реакция. Макар че очевидно прокуратурата се включи само за да сложи цензура върху истината за кражбите на ГЕРБ.

На силно обеднелия и олевял народ обаче започва да му писва да се поздравява с „победа“ за десето или двайсто място. Подобни „победи“ са губене на време, а България вече изгуби много. Половината живот на болшинството от нас мина с поздрави за такива „бляскави победи“ срещу американското статукво. А в същото време, назначената ни от САЩ колониална администрация – ГЕРБ продължава да граби с пълни шепи от нашите пари, ресурси и блага.

Няма как БСП да бие американската креатура ГЕРБ , играейки по правила, писани от самите САЩ. Това е тяхната игра и според нейните правила ще те правят на палячо. Правилата на тази безнравствена игра могат да бъдат сменени само чрез радикални действия! Време е! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D0%B5-179946/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!