Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Йончева СЕНЗАЦИОННО: ДАНС и Главна прокуратура КРИЯТ Доклад, който УЛИЧАВА Цветан Цветанов в КОРУПЦИЯ И КРАЖБИ!

Елена Йончева дава на съд за клевета вицепремиера Цветан Цветанов заради злостните му атаки, лъжи и клевети срещу нея през последните дни. Журналистката разкри и защо вторият в ГЕРБ се опитва всячески да я „окаля“ точно в този момент. Както Skandalno.net писа вчера,причината Цветанов така яростно да „стреля“ срещу Йончева е разследването и разкритията на топ журналистката за тежката корупция при изграждането на защитната ограда по границата ни с Турция.

„От една седмица правя усилени опити да получа доклада на ДАНС за корупционните практики при изграждането на инженерно- възпрепятстващото съоръжение на българо- турската граница, т.нар. „ограда“. Изпратила съм писмо и до Главна прокуратура с искане този доклад да ми бъде предоставен“, заяви пред frognews.bg Елена Йончева.

Журналистката сподели обаче, че отговор от въпросните институции все още не е получила. Според нейни източници, в документа пише, че: „Има фрапиращо завишение в цените на проектната стойност, сравнени с пазарните действителни цени, поради неосъществен контрол от възложителя“.

„Сигурността на държавната ни граница е била изтъргувана по най- безочлив начин“, казва още журналистката и депутат от БСП.

Уличаващият доклад е изготвен от ДАНС и е бил предоставен на Главна прокуратура още на 6 декември 2017 г, разкрива тя. И въпреки обещанието на главния прокурор Сотир Цацаров да се направи проверка в рамките на една седмица въз основа на информацията, съдържаща се в него, два месеца по- късно няма абсолютно никаква реакция от институцията, нито пък са взети каквито и да е мерки, разкрива още Елена Йончева.

Журналистката предоставила на иституциите данните от телевизионното си разследване, които оповести във филма си „Граница“. Тя разкри, че вече била извършена проверка от Специализираната прокуратура върху събраната от нея информация. Но… отговор оттам към ден днешен също няма.

А защо Цветан Цветанов се е заел лично да се саморазправя с Елена Йончева точно по темата за „оградата“ и при всяко свое медийно участие не пропуска да хвърли поредна доза компроматна помия по журналистката… за това всеки може да се досети. Само ще споменем, че половината фирми, участвали в строежа на граничната ни ограда с Турция са свързани с кумеца му Тодор Бояджиев, както и с негови бизнес партньори, разкриват наши информатори.

Факт е, че напоследък Цветанов непрекъснато атакува журналистката, а коронното му и най-повтаряно от него твърдение е, че Йончева била свързана с лица, които източили КТБ. Като оставим настрана парадокса кой точно го казва и колко смехотворно звучи от устата му, Цецо нито веднъж не е подкрепил тези свои обвинения с каквото и да е доказателство.

В същото време, документите, събрани от Йончева за защитното съоръжение по границата, както и докладът на ДАНС, вече са предоставени на Прокуратурата… Прокуратурата, която колкото и да бави официалната си позиция по въпроса, защото е притискана от управляващата ГЕРБ, накрая със сигурност ще й се наложи да излезе с такава. А това видимо изнервя Цветанов. Защо ли?! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2-179937/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!