Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин качва 100 атомни заряда в орбита. Ще висят над главите на американците - байпас на "ракетния щит"...

Руският президент Владимир Путин е замислил шокиращ отговор на американските провокации с "противоракетния щит".
100 ядрени заряда ще бъдат разположени на геостационарна орбита (36 хил.км.) точно над територията на САЩ.
В случай на необходимост, тези бомби ще се изсипят буквално "от небето" върху американските градове, и нито "противоракетния щит", нито местните ракети "Пейтриът" ще могат да ги прихванат.
Решението е изключително евтино, сравнено с десетките милиарди, които САЩ изливат, за да градят радарни станции и ракетни установки по целия свят, та дори из моретата.
Всичко това обаче действа единствено на ракети, изстрелвани от силози, но не и например от подводници.
А срещу бомби, разположени в космоса, няма никаква защита, нито такава е разработвана.
По принцип, съществува договор между САЩ и Русия, който забранява както разполагането на ядрени оръжия в космоса, така дори ядрените опити. Но той ще бъде прекратен от руска страна, в отговор на американските провокации.

Преди време имаше договор за обикновените въоръжени сили в Европа. Русия вече го денонсира, в отговор на разширяването на НАТО на Изток. Същото предстои и с ограниченията за атомни бомби в орбита.
Фактически, разполагането на атомна бомба около Земята е на цената на изстрелването на изкуствен спътник. Изобщо не може да се мери по цена с десетките кораби и наземни установки, които фараонското ПРО на САЩ поглъща.
В орбита бомбите могат да останат практически вечно. А в случай на непредвидено падане на Земята, няма риск от експлозия. Рискът е единствено от радиационно замърсяване от съставките на бомбата. Без да е експлодирала обаче, само с наличните материали, тя не може да зарази твърде голяма площ.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/100.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!