Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Най-известният в света "защитник на децата" се оказа хомосексуалист и педофил

Image result for UNICEF

"Най-известният в света „защитник на правата на децата“, авторът на инструкцията за прилагане на конвенцията за правата на децата в ООН, експертът на UNICEF –
Питър Нюъл (77 годишен) се оказа хомосексуалист и педофил. 
Тези дни британски съд го осъди на 6 години и 8 месеца затвор." 

Това написа във Фейсбук експертът по национална сигурност Боян Чуков. 
Проверка на Епицентър.БГ показа, че съобщението за осъдителната присъда е публикувано на 16 февруари от Би Би Си. 
Според авторитетната британска медия Нюъл е признал за пет случая на непристойни и сексуални посегателства срещу дете под 16 години.

Към момента на делото срещу него той е бил координатор на Асоциацията за защита на децата срещу посегателства, но от неправителствената организация подчертават, че не са имали ни най-малка представа за действията на своя активист отпреди толкова години. 
Според лондонската полиция за престъпленията на Нюъл е станало извество през 2016 г. Престъпленията са били извършени, когато момчето е било на възраст 12 години, в периода между 1965 и 1968 г. 

На 2 януари тази година Нюъл се е признал за виновен по две обвинения за тежки сексуални престъпления, извършени между май 1966 и май 1968 г. и три случая на непристойно поведение, извършени в същия период. 
През 2007 г. Нюъл стана съавтор на инструкцията за прилагане на Конвенцията за правата на децата на УНИЦЕФ. Световната организация обявява "нулева толерантност към сексуалната оксплоатация на деца", припомня Би Би Си. 

Говорител на УНИЦЕФ коментира: "Ние сме дълбоко шокирани от ареста на Питър Нюъл. Ние никога не сме имали информация за неговите престъпления, когато той беше наш консултант преди 10 години. Оттогава насам УНИЦЕФ въведе строги процедури за проверка на своите служители и консултанти."

Източник: Епицентър

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_642.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!