Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова: Борисов излъга за Истанбулската конвенция – не е оттеглена, разпределена е в комисии!

КОРНИkorny3

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е излъгал обществото, че ще оттгели скандалната Истанбулска конвенция от Народното събрание. Документът е в деловодството на парламента и е разпределен в съответните комисии.

Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Тя директно обвини в лъжа премиера Бойко Борисов. “Той излъга, че е оттеглил Истанбулската конвенция. Тя и в момента се гледа от комисии в парламента. Това е залъгване и трупане на точки, а всъщност продължава да се гледа и в този момент.

Ако Борисов не е излъгал, още утре Министерският съвет да вземе решение, с което да оттегли конвенцията. Другото са празни приказки”, каза лидерката на БСП.

Миналата седмица в интервю за БТВ, премиерът Бойко Борисов съобщи, че заради общественото недоволство Истанбулската конвенция, въвеждаща у нас странното понятие “социален пол”, ще бъде оттеглена от Народното събрание. Оказа се, че това не е вярно.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че от партията искат данни от прокуратурата за доклада на ДАНС за строежа на оградата.

“Защо не ни се отговаря, след като се проверява по наш сигнал. Питаме защо от 6 декември, когато е казал, че до седмица ще вземе отношение и резултат, досега главният прокурор не се знае нищо.

Ще има ли досъдбно производство по данните на ДАНС за парите, дадени за оградата. За това е и атаката срещу Елена Йончева, а г-н Цветанов ще носи съдебна отговорност за приказките си”, каза още Корнелия Нинова.

Нинова коментира и казуса с шефа на НЗОК проф. Плочев, чиято оставка бе поискана от здравния министър Кирил Ананиев.

“Ако му се иска оставката, защото искал актуализация през февруари, то и Борисов трябва да си я подаде, защото още през януари изхарчи приблизително същата сума от 200 млн. лв. от бюджета, за да си купи спокойствие. При това не беше законно, защото нямаше основание за даване на тези пари”, коментира още предсес.дателят на левицата.

Нинова поиска актуализация и на здравния, и на държавния бюджет в парламента, а не да се прави това по усмотрение на някого.

Епицентър

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!