Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Юруш към Кабо Верде? КНСБ: 581 лв. месечно за нормален живот на човек, а 23% от населението получават под 321 лв.

Огромен успех за българската дипломация!: Падат визите за Кабо Верде... Юруш към Кабо Верде?

Related image

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца, са необходими 581, 31 лв. месечно
Това показват изчисленията на Института за синдикални и социални изследвания /ИССС/ на КНСБ за четвъртото тримесечие на миналата година.
Това съобщиха на пресконференция днес президентът на КНСБ Пламен Димитров, директорът на ИССС на КНСБ Любен Томев и експертът Виолета Иванова.
Парите са необходими, за да се удовлетворяват основните нужди от храна, поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти. Издръжката на живот на четиричленното домакинство е 2325 лева.
Ако работната заплата е единственият източник на доходи, то нейният нетен размер не трябва да бъде по-нисък от 1 163 лева за всеки от двамата родители /бруто 1489 лева/.
За декември нетният размер на средната работна заплата е 876 лева, което означава, че изостава с около 25 на сто от необходимите средни стойности за издръжка, посочиха от КНСБ.

Необходимите средства за издръжка на живота на четиричленно домакинство в София са 3023, 64 лв, средно на човек от този тип домакинство са необходими 755.91 лева, което надхвърля средните за страната стойности с 30 процента.
За всеки от двамата родители в семейство, живеещо в София, средната работна заплата не трябва да бъде по-ниска от 1512 лева, за да се осигурят необходимите средства за нормален живот в столицата.

Източник: Дир.бг

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/581-23-321.html

Огромен успех за българската дипломация!: Падат визите за Кабо Верде... Юруш към Кабо Верде?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!