Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Здравеопазването в България за пациентите е, като мъчения от светата инквизиция!

В миналото физическите мъчения са били начин да се демонстрира власт и да се създаде страх и ужас сред населението.
Странното обаче е, че в създаването на методологията е вложена изключителна креативност и уредите са направени, така че да доставят чувство за удоволствие за мъчителя.
Сега се пригответе да научите една от най-съвременните форми на мъчения в България, която е не просто изтезание, това е форма на демонстрация на нашата безпомощност спрямо властимащите, които по ирония издържаме, за да ни причиняват всичко това.
Пациент на средна възраст получава силна болка в кръста след вдигане на тежест. Появява се слабост и затруднения в движението. пациентът постъпва по спешност в областна болница. Извършена е операция без предварително изследване на ЯМР. На сляпо. Има такъв термин в медицината – vivisectio. След операцията състоянието се влошава. Едва тогава се прави изследване на ядрено – магнитен резонанс и след него повторна операция на друго ниво на гръбначния стълб. Вече е късно. Пациентът остава с парализа на долните крайници и на памперс. Парализата на долните крайници и липсата на рехабилитация води до друго усложнение, настъпило още в болницата – тромбоза на дълбоките вени и белодробна емболия. По-късно е направена още една операция в друга болница, без резултат.

По случая е подадена жалба в Прокуратурата, която не се е произнесла и до този момент, въпреки че определените за това срокове са изтекли отдавна. Виновни няма да има. Назначава се вещо лице, той казва, че може и така да се прави операция и проверката приключва – няма данни за престъпление. Подадена е и жалба до Медицинския одит, който (поради голяма натовареност), извършва проверката с толкова голямо закъснение, че не може да наложи наказание, заради изтекла едногодишна давност. Виновни има, наказани няма.
Пациентът се обръща към НЗОК с молба да му се издаде формуляр S2 за лечение в Германия – трансплантация на нерви. НЗОК естествено отказва. Близките на пострадалия продават почти цялото си имущество и заплащат за операцията. Операцията е успешна. Вече има движения в долните крайници, а рехабилитацията продължава.
Това е накратко историята на един обикновен български пациент. В тази история са събрани на едно място дефекти на съдебната и на здравната система. Всеки, като се тръгне от болницата и се мине през прокуратурата и медицинския одит, та се стигне до НЗОК е свършил по нещо, но никой както трябва и в срок. А ние им плащаме и заплатите и колите и офисите. Накрая ще излезе, че сами сме си виновни.

Източник: Bnews.bg

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_257.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!