Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Poми обмислят да си създадат собствена автономна държава между Пловдив и София. Нима България вече не е тяхна?!

Според наш източник емисари от ромски произход обикаляли из ромските махали в България и проучвали настроенията сред живеещите там, да се създаде отделна автономна държава в България между София и Пловдив в която да се съберат всички роми от България и да си живеят заедно всички в собствена държава.
Според източника ни, процеса по подготовка за това е започнал преди няколко години, но сега бил по - ускорен, защото ромските общества в гетата, получавали и подкрепа от международни организации и финансирали процеса.
Според ромските лидери в България никой не се грижел за тяхното малцинство и все още се гледало на ромите с лошо око и всичко спрямо тях е дискриминация. 
Нашите деца не са приемани в детски градини и училища, за университети да не говорим, там няма как да допуснат един умен ром или ромка да засенчи някой с по - бял цвят на кожата, коментирали лидерите на идеята за автономна държава на ромите в България.

Какво ще се случи и как точно ще реагират българските власти на това искане за автономна държава в територията на България не знаем, но според източника ни, ромите в България вече подготвяли петиция с искане правителството и лично премиера Бойко Борисов за който те гласували на всички избори, да се заеме с въпроса и да им отдели едно парче земя между София и Пловдив, в която ромите да си живеят според своите закони и правила, за да докажат на всички, че са умни и работливи и са обвинявани неправомерно от всички расисти в България.

Източник: xaknews.blogspot.bg, заглавието е редактирано от ГН

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/po.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!