Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не искаме повече мошеничества! Не искаме България в еврозоната!

Финансовият министър на германската провинция Бавария Маркус Сьодер отхвърли каквато и да е възможност за разширяване на еврозоната към страни като България и Румъния.

Това съобщава Ройтерс.

Той също така подчерта, че неговият Християнсоциален съюз, който е част от консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел, е и против идеите за емитиране на общи еврооблигации и за създаването на длъжност финансов министър в рамките на еврозоната.

Маркус Сьодер, определен да стане следващия премиер на процъфтяващата германска област, спечели аплодисментите на около 4000 души на провеждащ се днес политически форум, като отбеляза, че неговият ХСС се е противопоставил преди години на идеята за членство на Гърция в еврозоната.

„Ние не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества. Не желаем разширяването на еврозоната да включва страни като България и Румъния“, подчерта Сьодер. „Ние от ХСС сме и против общи еврооблигации и против европейски финансов министър“, допълни той.

Неговите коментари са на фона на активните дебати в рамките на България през последните седмици около евентуалното скорошно подаване на молба за влизане в т.нар. „чакалня“ на еврозоната. Стартът на тези дебати беше даден през януари, когато финансовият министър Владислав Горанов заяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен механизъм, известен като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото.

Източник: Bnews.bg

Източник: http://bultimes.bg/ne-iskame-poveche-moshenichestva-ne-iskame-bulgariya-v-evrozonata/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!