Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захариева скочи на Захарова за майтапа с Бойко: Нелепо е от нейна страна! Успех за нас е, че Ердоган идва във Варна!

big_big_10342064

“Любопитно е, че се сеща за това сега. Не съм била на това изказване на премиера, мисля че го е направил на 1 февруари в Брюксел. Не зная как се сети точно сега. Това са 17 дни – в новините това са 17 години. Трябва да има реакция на подходящото ниво.

Не смятам, че български министър трябва да отговаря на говорител. Приемете това за отговор. Според мен е решила да се пошегува, но доста нелепо. Ако приемем, че атака за България бяха изказванията й за кирилицата и спасяването на българските евреи, приемете го така. Това е нелепа шега.”

Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева в коментар на думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, която предложи руско гражданство на премиера Бойко Борисов – за да гласува за руски президент.

Относно посещението на турския президент Реджеп Ердоган Захариева каза: “На първо място, тази среща с Ердоган е съвместна инициатива на българският премиер, Туск и Юнкер. В случая считам, че фактът, че България успява да организира такова събитие, е голям успех за външната политика.”

“Въпросите, които Румен Радев постави (бел. ред. – специално за срещата с Реджеп Ердоган), са много важни. На тази среща ще има възможност да бъдат обсъдени всички тези въпроси. Всяко едно наше действие се знае в президентството. Винаги информираме за всяко наше действие.

Когато Туск и Юнкер обявиха публично срещата, президентът Радев научи и се предстои да се организира срещата. Ако президентът има желание да се види с Ердоган, това ще се осъществи.

Искам да продължим добрата комуникация с президентската институция”, допълни още министърът в интервю за bTV. Припомняме, че по-рано президентът Румен Радев обяви, че не е бил поканен на срещата с Ердоган и обясни, че “няма да се натрапва там, където не е желан”.

https://petel.bg/Zaharieva-skochi-na-Zaharova-za-maytapa-s-Boyko–Nelepo-e–Uspeh-e–che-Erdogan-idva-vav-Varna__251431

Източник: http://onovini.com/2018/02/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0%D0%BF/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!