Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истината лъсна: САЩ снабдявали с оръжия Джихадистите в Сирия! Ето неопровержимото доказателство:

Внушително количество оръжия и боеприпаси, произведени в САЩ, са открити в изоставените складове на терористите от Ислямска държава, след прогонването им от няколко ключови сирийска града. Става въпрос за стотици сандъци, пълни с минометни снаряди, ръчни противотанкови гранатомети, както и ракетни пускови установки TOW. Всички – произведени в САЩ.

Находката още веднъж доказва, че страховитите терористи от ИДИЛ, са създадени и финансирани от САЩ. С цел да съборят правителството на президента Башар Асад, чиято национална политика не е по вкуса на Запада. И ако не беше своевременната намеса на Руската федерация, най- вероятно планът на Вашингтон щеше да успее.

Цели две години Русия води битки заедно с проправителствената сирийска армия за освобождаването на териториите на страната от терористите. А Западната коалиция, предвождана от САЩ, се стараеше всячески да им пречи. Като дори от време на време извършваше удари срещу сирийските правителствени сили.

В началото на 2018 г. Русия обяви, че е завършила мисията си в Сирия и изтегли основната част от своята армия там. Руснаците оставиха само скромна част от военновъздушните си сили, които да помагат на сирийската про-правителствена армия да разбие окончателно разпокъсаните части на ислямските джихадисти. Появиха се и куриозни снимки, на които се вижда как лъскави западни автобуси извозват главорезите от ИДИЛ от градовете, в които настъпват правителствените сили на Асад.

Ситуацията в Сирия обаче все още е много далеч от мира. След като планът с терористите от ИДИЛ не се осъществи, сега САЩ си намериха други протежета – кюрдите. Наскоро про-правителствените сили на Сирия удариха команден център на т.нар. Кюрдски демократични сили (кюрдско опълчение, което цели обособяване на анклав на територията на Сирия, Турция и Иран). В отговор на нападението, Западната коалиция на САЩ нанесе ответен удар срещу армията на Асад.

Но подкрепата на Вашингтон за кюрдите им навлече друг сериозен проблем – Ердоган. Турският президент не се поколеба и нахлу в Сирия с армията си, за да се разправи с кюрдите. Не го притесни дори факта, че зад тях стои САЩ. Вчера Ердоган отново направи тежко изказване срещу янките и им се закани, че скоро може да опитат „османския шут“. Русия засега привидно не се намесва в спора между САЩ и Турция с аргумента, че това е проблем между съюзници в НАТО.

Израел пък реши да се възползва от конфликта в региона, като се опита да присъедини спорни територии. Претенциите им обаче ще ги сблъскат с Иран, които засега запазват хладнокръвие, въпреки усложнената обстановка в региона. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Източник: http://skandalno.net/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B4%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8-179871/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!