Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКЕНАР терапия (СамоКонтролируем Енерго Невро-Адаптивен Регулатор) - ефективно лечение, копирано от секретна съветска космическа програма

СКЕНАР- терапия
Една нова надежда, когато стандартните методи на лечение са безсилни
История
Апаратът СКЕНАР (СамоКонтролируем Енерго Невро-Адаптивен Регулатор) е бил разработен в рамките на секретна съветска космическа програма. Целта е била да се създаде малко, портативно, енерго-икономично и преди всичко високо ефективно устройство, което да поддържа здравето на космонавтите в космоса, без да се използват медикаменти.
СКЕНАР става достъпен на широката медицинска общественост след демократичните промени в Русия и намира все по-широко приложение в целия свят. Апаратът е одобрен от Британската Агенция за Медицинска Апаратура и е получил Знака на Съвета на Европа "CE mark".
Механизъм на действие
Изхождайки от принципите на класическата Китайска медицина- акупунктура, зонален контактен масаж и достиженията на съвременните технологии, СКЕНАР великолепно съчетава древното лечителско изкуство със западните технологии. СКЕНАР генерира и предава на тялото стимулиращи електроимпулси, които наподобяват физиологичните, характерни за тялото биотокове.
Благодарение на изключителните си физически характеристики СКЕНАР сигналът активира голяма част от от С- нервните влакна, при които невромедиатори се явяват многочислената група на невропептидите. Съвременната наука е доказала, че невропептидите са главните химични субстанции, които осъществяват практически всички биофизични, респективно- терапевтични функции в човешкото тяло.

СКЕНАР е първият по рода си електро-терапевтичен апарат, който работи на принципа на биологично обратната връзка- в хода на терапевтичния процес организмът сам постоянно коригира въздействащите импулси в зависимост от потребностите си, което предотвратява привикване към въздействието му.
СКЕНАР помага на тялото да коригира и завърши собствената си оздравителна програма. Чрез оптимизиране процесите на саморегулация и самовъзстановяване на човешкия организъм, СКЕНАР активира потенциалния резерв и имунния отговор на организма, нормализира обменните процеси и нарушените функции, намалява патологичните процеси и рязко ускорява оздравителния процес.
Приложение
Практиката показва, че почти няма болест, която да не се повлияе благоприятно от тази терапия. Ефективността, приложена като монотерапия е 90% (при 60% от пациентите пълно клинично оздравяване, а при 30% подобряване на общото състояние).
СКЕНАР терапията успешно се съчетава с всички методи на лечение от алтернативната и конвенционалната медицина, но най-добри резултати има при съчетаването й с хомеопатия.
Използването на СКЕНАР е показано във всички стадии от лечението на заболявания на:
опорно-двигателния апарат: болки в мускули и стави; спортен травматизъм.
нервна система: болки и други заболявания на гръбначния стълб (дископатии, ишияс); невралгии; постинсултни състояния; парези; неврози; нарушения на съня
храносмилателна система: гастрити, язви, колити, хроничен запек; дискинезия на жлъчния мехур
дихателна система: синузит; тонзилит; фарингит; хронични и спастични бронхити; пневмонии и др.
отделителната система: пиелонефрит; цистит; бъбречно каменна болест
гинекологични заболявания: възпалителни заболявания; дисмекорея; функционално безплодие.
Много добри резултати се получават при кожни, очни и ендокринни заболявания.
СКЕНАР- терапията не атакува само конкретния, активен патологичен процес, но води до подобряване на общото физическо и психическо състояние.
Профилактика
Общите СКЕНАР- процедури укрепват имунната система, повишават устойчивостта на организма, подобряват работоспособността и жизнения тонус и като цяло оказват благотворно влияние върху здравето. Постига се отлично и бързо възстановяване след стрес, физическо и умствено натоварване.
Лечебни процедури и курс на лечение
Терапията е безболезнена, а силата на електрическото въздействие е настроена индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията на пациента и според принципите на традиционната китайска медицина, с апарата се обработват определени зони и точки по тялото. От тях чрез СКЕНАР-експертиза се откриват наксимално подходящите зони за обработка, както и оптималната продължителност на въздействието за всеки индивидуален пациент.
Процедурите продължават средно 60-75мин, като 20-30 мин. се отделят за релаксация в лечебното одеало (виж ОЛМ) и след това 30-40мин. се работи с апарата.
Лечебният курс включва средно от 3 до 15 процедури. Благополучният клиничен ефект настъпва бързо, често още след първата процедура.
Противопоказания
Абсолютни противопоказания практически няма, а относителните са крайно ограничени:
при наличие на "пейсмейкър"
тежки психически заболявания
зависимости (тежи зависимости, алкохолизъм, наркомания)
Отрицателни странични ефекти и усложнения не са наблюдавани

Източник: chiron-med.com

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/blog-post_788.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!