Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Израел: 40 годишният F-15 върши повече работа от F-35...

Израел може да избере да вземе допълнителна ескадрила от изтребители F-15, вместо трета ескадрила F-35I Adir според статия във вестник Аарец.
Въпреки че по-старите F-15 на Boeing са по-евтини, те предлагат по-дълъг полет и способността да носят по-голям боен товар от този на F-35.
Който за да направи същото, трябва да жертва СТЕЛТ преимущество си - с допълнителни бомби на външни пилони. F-15 e разработка на 40 години - производството му започва през 70-те...
Въпреки това, тъй като F-15 в момента се модернизира от Boeing, цената на по-новите модели може да се увеличи, но едва ли ще задмине 400 милиона долара бройката за Ф-35.

Спорът вътре във ВВС на Израел очевидно не е приключил - не дали е необходима трета ескадрила F-35, а колко скоро е необходимо това да се случи. Поддръжниците на F-15 предпочитат да отложат закупуването на трета ескадрила F-35 до края на следващото десетилетие.
Така или иначе, финансирането за покупката ще дойде от новия 10-годишен американски пакет за военна помощ, който ще влезе в сила следващата година.

ГН

Източник: http://www.gudelnews.com/2018/02/40-f-15-f-35.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!