Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гръм в Брюксел! Президентът Радев РАЗБИ ЛЪЖИТЕ на Борисов! МАЛКА, НО ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ Отново даде Урок на „европейците“!

„Истанбулската конвенция не трябва да се ратифицира. Тя е лошо написан документ , в който има много неясноти и допуска най-различни тълкования“. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Брюксел по повод откриването на българското европредседателство.

„Радвам се, че българският народ се обедини и показа много повече здрав разум, отколкото политиците. Хората се обявиха против Конвенцията и това е победа за българското общество“, продължи президентът.

Румен Радев изтъкна няколко основни причини, заради които т. нар. Истанбулска конвенция не трябва да се ратифицира. На първо място той посочи, че Конвенцията сама по себе си не предотвратява автоматично насилието. Президентът зададе реторичният въпрос дали страните, които вече са приели конвенцията, са преодолели насилието над жени и деца. Очевидно е, че не са.

Можем да предотвратим насилието само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и съда. И най-вече – с добро възпитание.

Румен Радев в прав текст заяви, че нямат никакво основание идеите за „ратификация на конвенцията с резерви“. „Точно тези текстове, които бунят нашата общественост и които са в разрез с нашите ценности, морал, традиции и вяра… за тях в самата конвенция изрично е написано, че не подлежат на никакви резерви и на никакви съпътстващи декларации“, поясни Президентът.

„Ако въпросната конвенция бъде приета, това ще отнеме много от правомощията на държавата и ще ги предостави на разни неправителствени организации. Те ще станат контролни органи. А това вместо да намали насилието, само ще доведе до една безсмислена поредица от съдебни дела срещу държавата. Ето защо винаги е опасно държавата да абдикира от своите задължения“, категоричен бе президентът.

Важен аргумент против ратификацията, добави Радев, е и фактът, че Конвенцията легитимира външната, много, често нечиста, намесата в българския образователен процес, която е с непредвидими последствия върху съзнанието на децата.

С други думи, българският президент посочи три необорими аргумента против силово налаганата ни от Брюксел ратификация. Кристално ясно е, че Конвенцията не може адекватно да замени националното законодателство на България, особено в частта, касаеща насилието над жени и деца. Защото никакви конвенции няма да свършат работата на законодателите, които трябва да изработят свестни закони. Нито пък ще отменят задълженията на полицията, съда и прокуратурата, които трябва да реагират бързо и адекватно при всеки случай на насилие.

Второто много важно нещо, което стана ясно от изявлението на президента е, че брюкселските чиновници и герберските политици ни лъжат най-безобразно, че конвенцията не узаконява „тратия пол“. И че не го превръща в някакъв „свръхпол“, в свещена крава, която да доминира над другите и да ги потиска.

Така изведнъж лъснаха лъжите на Борисовите съпартийци, че нямало нищо страшно, че преводът бил сгрешен и че Конвенцията не въвеждала „третия пол“. Въвежда го и още как!

А нашият достоен президент го каза не само на Борисов и ГЕРБ. Каза го на Брюксел и на цяла Европа. И развенча още една лъжа: Че конвенцията не изисквала промени в българското образование. Изисква и то още от детската градина и първи клас. А това е безобразен опит да се ликвидира семейството като най-важен елемент на обществото.

Така съвместните усилия на българския народ и неговия достоен президент Румен Радев развенчаха лъжите на евроатлантиците. И защитиха българския национален суверенитет.

А малка, но древна България отново показа на „европейците“, че в областта на знанието, културата и силата на духа много често малките народи дават незабравими уроци на по-големите от тях. Skandalno.net 

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Източник: http://skandalno.net/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D0%BC-%D0%B2-%D0%B1%D1%80%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1-179728/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!