Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандал! Мъжът на Лиляна почива в Египет с Агромах

Съпругът на Лиляна Павлова - Пламен Николов си спретна почивка, придружен  от шефа на скандално известната строителна фирма Агромах - Христо Савев, клиент на прокуратурата след залавяне на необясним милион евро кеш в офиса му. Двамата са били  на курорт в Египет  през октомври на миналата година. Именно Агромах беше сред строителни фирми-фаворити  на ГЕРБ, когато Павлова беше министър на регионалното развитие и благоустройството.  От тогава Компанията редовно печелеше  търгове за стотици милиони лева, изтласквайки конкурентите, които подозираха, че става дума за приятелски договорки.
Компанията на Христо Савев спечели няколко мащабни поръчки по АМ Струма и Марица по време на кабинета Борисов-2. Агромах получи и ремонта на общински пътища в Западна и Южна България за над 100 млн. лв. Консорциум с нейно участие подписа и договор за 155 млн. лв. за частта на Струма. Спечелена е и поръчка на Агенция Пътна инфраструктура за шахти на Марица на стойност 50 млн. лв.

Случаят привлече вниманието на прокуратурата, като миналата година ДАНС влезе в Агенция Пътна инфраструктура по сигнал на Европейската служба за борба с измамите (OLAF).
Две години по-рано Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на НАП извършиха претърсвания в офиси на Агромах в Пловдив, Благоевград, Лом и София в рамките на разследване на дейността на благоевградската компания и придобитата от нея през 2014 г. Пътища Пловдив. И съобщиха след проведена акция, че чрез кухи фирми строителната група е ощетила бюджета с 14 млн. лв.
Според прокуратурата са ползвани буферни дружества и фалшиви документи.

Източник: http://19min.bg/news/8/96975.html#96975

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!