Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Xaknews: Полицията започна с предупрежденията срещу протестиращите във видин. Блокадата продължава - Колите все още са на пътя, хората не искат да ги местят. Снимки

Само в България можеш да живееш в най - бедният регион на Европа и коггато излезеш да протестираш да дойдат полицаи, които до онзи ден протестираха за заплати и да ти напишат предупреждение или акт, защото така им заповядал някой отгоре. Но така и не казват, кой е този някой, а още по смешното е че тези същите полицаи и те всеки ден са застрашени да свършат в някоя канавка на тесният път Е-79 отнесени от някой тежкотоварен камион, но както се казва вместо народа да се обедини и да застанат всички срещу корумпираните политици, които се сещат за Северозапада само по време на избори, една част от него предпочите да изпълнява заповеди.
Но не казва кой ги издава тези заповеди.


Протеста въпреки всички опити на МВР и правителството на главен път Е-79 продължава. Опитите на полицаите да плашат хората не минават, а километричните опашки в посока България и Румъния заради блокадата на границата при Видин вече са факт от няколко часа. Властта в София се тресе, румънските медии вече отразяват протеста през час, за разлика от българските, които веднага след обедните си емисии, се изтеглиха от блокадата по нареждане на някой, за да може МВР да прекрати протеста и това да не се отрази от тях. 


Но както вече писахме по - рано намеренията на МВР бяха осуетени от гражданите на Видин и Северозапада, те се разгневиха слязоха от колите си, зарязаха ги и тръгнаха пеша към моста при река Дунав, което доведе, до голям смут сред органите на реда, които явно не бяха подготвени за такава реакция от страна на хората. 1000 автомобила останаха на пътните платна, а близо 5000 човека поеха пеша към моста за ужас на управлящата хунта, която от години дерибейства в района. Днес Видин показа, че е готов да се бори, а цяла България показа, че ги подкрепя и всеки момент може да избухне недоволството във всеки един град на България, защото страха на управлявашите е огромен, въпреки техните твърдения, че били избирани от хората.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/blog-post_939.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!