Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев посече Караянчева: Аз не обиждам, а констатирам! Очакваме от депутатите много повече!

“Като президент отчитам и анализирам това, което се случва в държавата и засяга всички български граждани. Това е мой дълг”, заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Попитан дали е очаквал такава остра реакция от Народното събрание на своя отчет, президентът подчерта, че думите му не са били обида, а констатация. „Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи.

Те са важни за нас, всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече. Гледаме с надежда на тяхната работа. Очакваме смислен дебат с ясни аргументи и по-малко лични нападки. Очакваме решаване на неотложни и важни въпроси за днес и за утре, а не взиране обратно в миналото“, добави още президентът Румен Радев.

Задочната размяна на реплики между трите властови центъра на България продължи и днес, коментира БТВ. В отчета на първата година от своя мандат, който направи в сряда, президентът Румен Радев заяви, че парламентарната демокрация е атрофирала.

Няколко часа по-късно дойде реакцията от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. В изявление за медиите Караянчева заяви, че президентът обижда, вместо да обединява. А също и, че катастрофичният тон му е станал любим.

Точно тези думи изглежда провокираха Румен Радев да отвърне: „Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи. Всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече!”

Източник: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!