Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Минеков за Фрог: Връщаме се във времето на Вълко Червенков

Евродокладът на Зелените в ЕП и равносметката на президента Румен Радев за изминалата година звучат по сходен начин. Наричат нещата с истинските имена – корупция, фалшив закон за корупция, унищожаване на българската природа. Това заяви пред Фрог нюз проф. Велислав Минеков.

Не е нужно да сте зелен парламентарист, за да се разходите по родното Черноморие и да видите, че то е бетонирано изцяло, не е нужно да сте пак зелен парламентарист, за да се разходите в горите и да видите безобразната сеч. 

Най-сетне президентът излезе с ясна позиция, което за мен е изненадващо. За него няма истинска демокрация, няма действаща парламентарна република. Говори за атрофиралия парламент, който се е превърнал в нотариат за подписване на закони. Президентът ни подсети за корупцията. Отвори темата за КТБ, за която управляващите и дума не казват. Посече новия закон за корупцията, който е безобразие. Основното безобразие в него е, че този, който сигнализира за корупция, може да бъде осъден от тези, които са се почувствали обвинени. Как тогава някой ще заведе дело за корупция?!

51% от българите смятат, че корупцията е нормално явление. Тези хора показват типичната българска душевност - тя се е примирявала с османлъка, с диктатурата. Преди демокрацията живеехме в обществото на лъжата и се надпреварвахме да лъжем. Имаше два вида действителност – една отвън, където трябваше задължително да лъжем и друга, която беше между приятели и семейството. Този навик да лъжеш е трудно изкореним. Днес сякаш сме се върнали в годините преди 1980 г., дори наближаваме времето на Вълко Червенков. 

Какво работи в държавата? Имаме полицейски щат, който не го усещаме да работи, здравеопазване, което е в пълна нищета, образование, което крета. Борисов не носи отговорност за това, измисля си разни неща и вярва в тях. 

Източник: https://frognews.bg/novini/prof-minekov-frog-vrashtame-vav-vremeto-valko-chervenkov.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!