Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Роден дипломат хванат от Турция с контрабанда за над 500 хиляди лв.

За пореден потресаващ случай на корупция у нас, разказа депутатът от БСП Таско Ерменков в предаването Часът на Милен Цветков. В началото на месец ноември на пункт Капитан Андреево от турската гранична служба  е спрян дипломатически автомобил на страна членка на Европейския съюз. Във въпросното превозно средство се вози българин с паспорт на дипломат, който обаче е изтекъл. В този момент той изважда служебен  паспорт на МВР. Въпреки това турските гранични служители решават да направят щателна проверка на превозното средство. Тогава вдипломатическия автомобил са намерени 35 килограма злато, 100 хиляди къса контрабандни цигари и инжекционен разтвор за хормонално развитие. Общата стойност на заловената стока е над 500 хиляди лева, според експерти.  Веднага след това е сезирана българската прокуратура.

От там обаче бързо нареждат провинилият се дипломат да бъде освободен и да се заведе дело срещу неизвестен извършител. При направеното разследване се оказва, че този човек с инициали Х.А. е пресичал българо-турската граница общо 298 пъти, средно по 14 пъти месечно. Сами можем да направим сметка, колко контрабандна стока е прехвърлил у нас.
Оказва се също така, че въпросният Х.А. е представител на България в генералното ни консулство в Истанбул. Само  два месеца, след като той бива назначен си купува чисто нов джип. 
Две години по-късно той го продава, а показанията навъртените от него километри са над 300 хиляди, което прави дневно по 500 километра. 

Източник: http://19min.bg/news/8/96750.html#96750

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!