Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Във връзка с промените които трябва да направим с влизането в чакалнята на Еврозоната и Шенген от Герб и Парламента ще трябва да замразят и спрат временно изплащането на всички пенсии и заплати.

Във връзка с промените които трябва да направим с влизането в чакалнята на Еврозоната и Шенген от Герб и Парламента ще трябва да замразят и спрат временно изплащането на всички пенсии и заплати.

Според експерт Икономисти от "Института за изследване на кризисни ситуации в ЕС" и по специално в страните от източният блок, във времето в което няколко страни членки на ЕС като България, Румъния, Полша, Унгария ще бъдат в чакалнята на Еврозоната и Шенген ще трябва да замразят покачването на всички пенсии и заплати в страните си, а в месеца в който ги приемат за членове във връзка с преминаването към разплащателна валута Евро ще трябва да спрат поне за два месеца да изплащат пенсии и заплати, за да не предизвикат криза в монетарният двор на Европа.

Според икономистите, най - голям проблем за икономиката на Еврозоната и Шенген ще бъде България, която освен на хартия по никакъв друг начин не доказва, че е готова за зоната.

Въпреки че председателства Европа точно в този момент България е най - бедната и най - корумпираната държава в Европа и преизчисляването на пенсиите и заплатите в Евро може да доведе до нови измами на чиновници в Държавният сектор, които като нищо да ощетят за пореден път бюджета на Европа с милиарди евро.

Според икономистите от Института, напълно възможно било хора които в момента са в държавният сектор в България и получават заплати около 600 евро равни на близо 1200 лева в държавният сектор в деня на смяната на лева с еврото да се окажат със заплати от по 1200 евро. По големите притеснения според доклада на института е и факта, че изведнъж в еврозоната ще се появят числа за пенсии, които са в порядъка на 150 евро, което е недупостимо според правилата и нормите на Еврозоната.

В доклада се отбелязва още, че влизането в чакалнята не означава непременно приемане в пространството, но пък ще даде още лостове на европейските институции да упражняват още по стриктен контрол върху страни като България в които всичко свързано с обществени поръчки и еврофондове се подлага на съмнения за огромна корупция.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/blog-post_485.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!