Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Таня Андреева: Опитват се да ни внушат, че децата ни се раждат безполови!

Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските болници.
Това каза пред bTV бившият здравен министър д-р Таня Андреева, която в момента работи в общинска болница в София.
Факт е, че те са натрупани и има някаква причина. Това, че те ще ги изплатят, не означава, че проблемът ще бъде излекуван и те след 2-3 години няма да стигнат до същото състояние, заяви тя.  По думите на Андреева е необходимо да се види по области какви лечебни заведения трябва да има.
Тя допълни, че общинските болници са най-уязвимите лечебни заведения.  „Всеки пациент, който има нужда от лечение, първо отива в общинското лечебно заведение. Много хора социално не могат да си позволят да отидат в по-големи лечебни заведения или в частни болници”, посочи Андреева. Тя изтъкна, че общинските лечебни заведения имат проблем с кадрите. В разговора тя коментира и Истанбулската конвенция и дебатите за третия пол.
Ако трябва да отнесем въпроса към биологията, има два пола –  мъжки и женски, които са детерминирани от половите хромозоми. Истина е, че понякога се раждат дечица, които имат някакви аномалии, свързани или половите хромозоми, или с други гени, но това не е норма. Това в медицината се разглежда като патология и тези хора обикновено след това се лекуват”, посочи Таня Андреева. „Конвенцията повдигна един много важен въпрос – не може така тихичко и тайничко да се обсъждат документи, които касаят всички нас”, допълни тя.
„Тази конвенция показа, че нашето общество е консервативно в хубавия смисъл на думата, държи на семейството, на изградените социални модели на това коя е мама, кой е татко, как се случват нещата в семейството”, отбеляза Андреева.
„Не мога да приема, че едно дете се ражда безполово, както се опитват да ни внушат, и в един момент то ще избере какво да бъде. Така или иначе много хора избират какви да бъдат и как да живеят. Във времето сме станали все по-толерантни и приемаме това. Аз също познавам хора, които се чувстват различни, и уважавам този техен избор, но не искам той да бъде натрапван, без децата или родителите на тези деца да имат желание за това”, допълни бившият здравен министър.

Източник: Епицентър.бг

Източник:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!